Galí preveu més places publiques després de renovar uns comptes que “ja no serveixen”

L’Ajuntament d’Almassora ha iniciat ja la nova confecció del pressupost econòmic de 2020 per a prioritzar l’eixida de la crisi una vegada que finalitze l’estat d’alarma. L’alcaldessa, Merche Galí, ha incidit en què els comptes vigents “no serveixen” per a assumir les conseqüències que deixa la pandèmia de coronavirus. Per aquest motiu, l’equip de govern treballa en un nou pressupost que fiarà l’eixida de la crisi, entre altres, a un “potent” pla d’ocupació.

“Les prioritats han canviat i ara hem d’enfocar els esforços en la creació de llocs de treball i a facilitar la reincorporació al mercat laboral d’aquelles persones que hagen perdut la seua ocupació a conseqüència de la pandèmia”, segons la primera edil. Per això, el Pla d’Ocupació Municipal serà una de les vies de creació de treball des de l’administració local, que també advoca per noves convocatòries en la provisió de places públiques.

D’aquesta manera, el programa actual d’ús del consistori buscarà convertir-se en “cogenerador” de llocs de treball al costat de la iniciativa privada, per a la qual l’Ajuntament busca fórmules legals que permeten oferir ajudes municipals al lloguer i reforma de locals comercials, apostar pel comerç virtual d’Almassora i col·laborar en la contractació de tercers.

El Pla d’Autònoms i PIMES per a rellançar el comerç d’Almassora i el Pla d’Obres en edificis municipals, amb preferència per als proveïdors locals, seran capitals en la nova distribució dels fons públics. Això comportarà també una modificació de les inversions previstes, de manera que canviaran les prioritats en les obres públiques i la periodificació prevista.

A més, entre les “lliçons” del confinament decretat per a frenar la pandèmia figura la necessitat d’invertir en tecnologia, també aplicada al teixit empresarial, per a resistir aquest tipus d’eventualitats i reduir la bretxa tecnològica de la ciutadania. “És una assignatura pendent en la qual multiplicarem esforços al llarg de la legislatura”, segons la regidora de Noves Tecnologies, María Luisa Renau.