El consistori reuneix a les entitats benèfiques alhora que planteja condicionar l’alberg de Santa Quitèria

 

Les associacions i entitats benèfiques integrades en la Plataforma d’ONG d’Almassora han oferit la seua col·laboració en el cas que el municipi aculla finalment a immigrants de l’embarcació Aquarius. La resposta “ha sigut unànime i de predisposició absoluta”, han confirmat l’edil de Serveis Socials, Diana Belliure, qui ha agraït l’assistència de les formacions a la convocatòria del consistori.
Paral·lelament a aquesta organització dels recursos de les diferents ONG, el consistori valora el condicionament de l’alberg municipal situat al costat de l’ermita de Santa Quitèria. “Estem a l’espera que el Consell ens confirme si finalment necessita d’aquest espai perquè s’instal·len alguna de les persones acollida i, en cas afirmatiu, iniciaríem els treballs per a preparar l’edifici”, ha assegurat Belliure.
L’edil ha confirmat que el consistori ja va executar diverses millorar en l’alberg durant la crisi humanitària que va afectar als refugiats sirians, quan Almassora es va oferir com a ciutat acollidora. La falta d’acord per a la seua entrada a Espanya va impedir que s’instal·laren temporalment en el municipi, encara que l’edifici va ser adequat per a açò.
Així doncs, totes les entitats que formen part de la Plataforma d’ONG d’Almassora s’han oferit a col·laborar amb aliments i roba, a més d’amb l’assistència del seu personal voluntari. Les ONG cercaran recorreran també a l’ajuda de traductors quan es coneguen les llengües de les persones acollides.
Aquesta assistència complementarà els recursos oferits per la administració local, entre els quals, com ha confirmat Belliure, figura l’adquisició de matalassos. A més, després de les reformes escomeses per a la creació de la unitat de respir per a familiars de malalts d’Alzheimer, el complex compta amb una potabilitzadora d’aigua amb la capacitat de filtrar fins a 5.000 litres diaris i que podria donar servei a les persones allotjades en el refugi.
Cal recordar que l’alberg de Santa Quitèria ja va allotjar les més de 40 persones procedents de l’antiga Iugoslàvia que en 1992 van arribar a Almassora fugint de la guerra. En aqueix moment, la població d’Almassora es va bolcar a ajudar als refugiats i va demostrar “que som un poble acollidor, solidari i amb voluntat d’integració”, ha incidit Belliure.