Les jornades culinàries seran el 29 d’octubre i el 26 de novembre

Dilluns, 24 octubre 2022

Classes de cuina en el Mercat Central d’Almassora per a potenciar el producte local

Les jornades culinàries seran el 29 d’octubre i el 26 de novembre

L’àrea de Comerç de l’Ajuntament d’Almassora, al costat de la companyia Sheyla Llop Nutrició i Salut, ha preparat dues classes de cuina en directe amb productes de la província comprats en el Mercat Central. Les jornades culinàries, amb inscripció prèvia i un límit de 30 persones en cadascuna d’elles, tindran lloc durant el matí del dissabte 29 d’octubre i la del dissabte 26 de novembre. El recinte mercantil, situat en la plaça Espanya, acollirà les dues cites gastronòmiques, totes dues gratuïtes per a les persones participants.

El públic interessat en aquestes sessions de cuina en directe haurà d’inscriure’s prèviament, ja que totes dues jornades compten amb un aforament límit de 30 adults participants. Els assistents podran tramitar la seua inscripció telemàticament en l’apartat ‘Inscripció activitats’ de la pàgina web del consistori (www.almassora.es) o bé presencialment en el Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC), situat en la planta baixa de l’Ajuntament. L’àrea de Comerç realitzarà les reserves per ordre de sol·licitud fins a completar aforament.

La primera jornada, marcada per al dissabte 29 d’octubre des de les 10.30 fins a les 13 hores, tanca el termini d’inscripció el 27 d’aquest mes. Durant aquesta data la mostra de cuina serà un arròs risotto de tardor elaborat per una persona experta en el sector. La gran majoria dels productes necessaris per a la seua elaboració es compraran en el Mercat Central i quasi tots són provinents de municipis de la província de Castelló com el formatge per al risotto de Formatges Almassora o les avellanes de Benassal.

La segona cita gastronòmica, amb data del 26 de novembre i el mateix horari que l’anterior classe de cuina en directe, obrirà el termini d’inscripcions el dia 14 i el tancarà el 24 d’aquest mateix mes. Per a aquest dissabte la demostració abastarà un dels plats característics d’Almassora i de la província en general com és l’olleta. Aquest plat comptarà amb llegums secs de la província, creïlles de Vistabella i altres productes frescos de temporada.

El regidor de l’àrea de Comerç, Javier Martí, qui ha presentat aquesta setmana les dues jornades de cuina en directe al costat de Sheyla Llop, responsable de la signatura organitzadora, ha recordat que “més del 90% dels productes gastronòmics que s’usaran en totes dues sessions de cuina els compraran en el Mercat Central, d’aquesta manera dinamitzarem l’activitat i demostrarem al públic assistent la varietat de productes frescos i de proximitat que ofereixen els nostres venedors”.

Finalment, Martí ha confirmat que durant el mes de novembre tindran lloc les VI Jornades Gastronòmiques de l’Arròs i la Taronja en diversos locals hostalers d’Almassora. A més, el mes de desembre també comptarà amb sessions de cuina en família com en els últims anys, totes elles celebrades en el Mercat Central.