Millora la qualitat del subministrament i soterra la línia elèctrica

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha visitat les obres que executa Iberdrola a la platja d’Almassora i que formen part d’una inversió de 2,3 milions d’euros dins del pla de millora del subministrament elèctric. Els treballs afecten en aquests moments a la renovació i reubicació de dos centres de transformació de l’avinguda Mediterrània, que incorporaran sistemes de digitalització i automatització.

La posada en marxa d’aquests centres de transformació permetrà, a més d’una millora de la qualitat del servei, una reducció de l’impacte visual en eliminar-se part de l’estesa aèria de les línies de mitjana tensió que els subministren energia. No en va, l’actuació que duu a terme l’empresa distribuïdora i-DE inclou el soterrament de les noves línies, a més de la construcció d’una subterrània de mitjana tensió per a connectar les instal·lacions de la zona.

Així, el districte marítim disposarà d’una doble alimentació que millorarà la capacitat de maniobra en cas d’indisponibilitat per treballs de manteniment o incidència. La intervenció també afecta al nucli urbà, on l’empresa renovarà la línia subterrània que discorre pels carrers Sant Lluc i Santa Creu, circumstància que comportarà un augment en la fiabilitat del subministrament del centre d’Almassora.

Aquestes actuacions se sumen a les ja realitzades per la companyia en la localitat, en les quals s’han construït noves instal·lacions i modernitzat unes altres a l’entorn dels carrers de Sant Josep i Sant Jaume, en la zona del polígon Millars, al costat del cementeri i a l’entorn del camí de Sant Antoni.

Totes aquestes millores, realitzades en coordinació i col·laboració amb l’Ajuntament d’Almassora, permetran una major eficiència en la distribució del subministrament elèctric en la localitat i una millora en la qualitat del servei. Així mateix, l’empresa podrà atendre les futures peticions de connexions d’electricitat d’una forma més respectuosa amb el medi ambient.

La primera edil ha demanat disculpes al veïnat de la costa per les molèsties que causen uns treballs que han hagut d’ajornar-se per l’estat d’alarma derivat de la COVID-19 i que impedeixen retardar més les obres. Galí ha assenyalat que el resultat de la intervenció suposarà una millora destacable del servei i redundarà en els serveis públics de la platja.