El concert serà el dissabte 20 de maig a la plaça de Pere Cornell

La regidora de Festes de l’Ajuntament d’Almassora, Isladis Falcó, ha avançat la contractació de La Fúmiga per a obrir el cartell musical de Santa Quitèria. El concert tindrà lloc el dissabte 20 de maig a la plaça de Pere Cornell i, com la resta d’activitats previstes, serà gratuït.


El centre urbà serà l’epicentre de la festa amb aquest concert en el qual la banda valenciana presentarà a partir de les 23.30 hores els temes dels seus dos discos, Espremedors i Fotosíntesi. Els 20 senzills que formen la seua discografia sonaran a Pere Cornell com a obertura de huit dies de festes en honor de la patrona. ‘Tardeos’, disco-mòbils, actuacions de dj en el Recinte Fester, orquestres i altres concerts formaran part també del programa en honor a Santa Quitèria.


Així, l’epicentre de la festa rebrà a la banda d’Alzira en els primers compassos de les festes de maig, “una aposta per la música autòctona de la Comunitat Valenciana, per cançons plenes d’optimisme i una posada en escena que recorda el fenomen dels festivals”, en paraules de l’edil de Festes. “Esperem que aquest esperit festiu que obrirà la nostra setmana gran es mantinga durant la resta de jornades”, segons les mateixes fonts.


No en va, Falcó ha incidit en què la Junta Local de Festes d’Almassora ultima la programació de Santa Quitèria 2023 amb la distribució d’actes i espais, el tancament de les contractacions de subministraments i serveis, així com els preparatius en matèria de seguretat “per a una setmana en la qual esperem una enorme afluència de gent, com ja hem vist aquests últims dies en la Magdalena de Castelló”.


A aquest concert de música valenciana, que va collir els premis Carles Santos i Ovidi en 2020, se suma la programació del Festival Urbà Almassora (FUA), que portarà a El Diluvi el dissabte 1 d’abril a les 22.30 hores. El FUA comptarà també en aqueixa jornada amb Álex Blat (18.30h) i Sandra Monfort (20h). Un dia abans, la plaça Pere Cornell obrirà el festival amb les actuacions de Gem (20h) i Pepet i Marieta (22.30h).


Per part seua, les persones interessades a gestionar les casetes del casal del vi poden presentar les seues ofertes al concurs de licitació. Cada beneficiari pot optar a un màxim de dues barres i licitar per un preu mínim de 1.000 euros.