El municipi d’Oropesa d’Orpesa ha acollit aquest diumenge la quarta etapa de competició internacional que arriba enguany a la seua cinquena edició

El municipi d’Orpesa ha tornat a convertir-se aquest diumenge en escenari esportiu amb l’última etapa de la Mediterraean Epic que ha reunit a més de 600 corredors en el passeig marítim de la platja de La Concha. En aquesta quarta etapa, els bikers han hagut d’ascendir fins al radar d’Oropesa per a enllaçar amb l’ascens fins al Xuvellús. Un recorregut que s’ha completat amb la pujada al segon pic del dia en el terme municipal de Cabanes; i, finalment, una pista ràpida amb una última pujada al radar d’Oropesa.

Tot això amb un desnivell acumulat de 1.050 metres. Es tracta d’una etapa amb una equilibrada proporció de tècnica i duresa en la qual els corredors han pogut gaudir en majúscules de la mar Mediterrània; un paisatge que els ha acompanyats fins a l’arc de meta i que ha servit per a posar el fermall final a aquesta aventura de quatre dies d’autèntic BTT.

Així, després de recórrer els 49 quilòmetres d’aquesta última etapa, l’alemany Georg Egger, amb un temps acumulat de 8.32:47, s’ha alçat com a gran vencedor de la cinquena edició de la Mediterranean Epic, seguit pel ciclista belga Wout Alleman (8.35:01) i el neerlandés Hans Becking (8.35:57). I en categoria femenina, la líder absoluta de la competició ha sigut la malaguenya Natalia Fischer, que després de pujar al tercer escaló del podi en aquesta quarta etapa ha aconseguit un temps acumulat de 10.16:09, seguida per la britànica Evie Richards (10.26:45) i la suïssa Janina Wust (10.32:28).

El president de la Diputació de Castelló, Pepe Martí; la diputada d’Esports, Tania Baños; l’alcaldessa d’Orpesa, Araceli de Moya; la vicealcaldessa, María Jiménez; així com el regidor d’Esports, Jordi Llopis, han seguit aquesta última jornada de la Mediterranean Epic i han sigut els encarregats d’entregar els trofeus als grans protagonistes del dia.

Llopis ha aprofitat per a ressaltar que aquesta competició, que ha tornat a convertir al municipi costaner en la capital del ciclisme BTT un altre any més, “s’ha dut a terme sense cap incident greu, gràcies a la bona organització i seguretat que sempre prevalen en aquesta mena d’esdeveniments esportius”. Amb tot, el municipe ha subratllat que “la Mediterranean Epic és una competició que promou l’esperit esportiu i posa en valor l’atractiu turístic i esportiu de tot l’entorn de muntanya amb el qual compta Orpesa”.

Per part seua, de Moya ha assenyalat que “estem molt satisfets pel desenvolupament d’aquesta nova edició de la Mediterranean Epic, un esdeveniment que se supera cada any i que suposa una magnífica oportunitat per a donar a conéixer la nostra localitat, dins i fora d’Espanya, perquè comptem amb un contrast paisatgístic únic, un clima envejable, un valuosíssim patrimoni i una variada gastronomia”. “Aquesta competició és una mostra més de la nostra aposta pel turisme esportiu al llarg de tot l’any”, ha afegit la primera edila.