La mesa de contratació és reunirà per a baremar les ofertes presentades

Sis empreses opten a construir l’IES Álvaro Falomir d’Almassora, tal com han constatat els tècnics municipals al tancament del termini habilitat per a la presentació d’ofertes. La plataforma habilitada per a la recepció de pliques va tancar dimecres passat el període oferit a les signatures constructores i la mesa de contractació es reunirà ara per a obrir les propostes i valorar-les.

La presentació de sis ofertes confirma l’interés de les empreses privades per l’execució de la reforma i ampliació de l’institut més antic d’Almassora i rebutja així la possibilitat d’un concurs desert. Les propostes presentades durant el termini de 35 dies des de l’anunci no poden superar els 15.660.585,5 euros, pressupost límit de licitació marcat per la Conselleria d’Educació.

El projecte del nou IES Falomir és el més quantiós del capítol d’inversions municipals de 2023 i inclou l’enderrocament de l’actual edifici, la seua reconstrucció segons el disseny original i l’obra del nou edifici en el solar que ocupava l’antic Errando Vilar. De fet, el ple de l’Ajuntament d’Almassora va assumir les competències per a la licitació perquè, d’acord amb el projecte d’execució, el valor estimat d’aquest contracte supera el 10% dels recursos ordinaris del pressupost municipal.

Aquests comptes en vigor tenen 4.714.839 euros reservats en aquest exercici per a iniciar l’execució de les obres. Cal recordar que aquesta licitació va sumar cinc milions d’euros més dels previstos inicialment per a evitar que el procediment quedara desert per l’encariment dels materials.

El nou centre del carrer Boqueres tindrà 24 unitats d’ESO, huit de Batxillerat i dos de cicles formatius, a més de laboratoris, biblioteca, cafeteria, despatxos, zona administrativa i banys adaptats en tots els edificis. Les obres s’executaran en dues fases per a compaginar el treball en cadascun dels dos blocs amb l’activitat acadèmica habitual.