El primer dels actes tindrà lloc el 8 d’abril amb l’esperat Viacrucis en el qual participaran veïns i associacions per a honrar la passió i mort de Crist

El municipi d’Orpesa es prepara per a donar la benvinguda als festejos més solemnes de l’any: la Setmana Santa. Una festivitat molt esperada per a aquells més devots, després de dos anys celebrant-se en plena pandèmia sanitària, i que aterra en la localitat costanera amb més força i il·lusió que mai. 

Així ho ha anunciat la regidora de Festes, Jennifer Casañ, qui avança que “des del dia 8 i fins al 18 d’abril, Orpesa acollirà diferents processons que ompliran el centre de la localitat de solemnitat i devoció, i l’església de Sant Jaume albergarà l’ofici de més d’una dotzena de misses”.

Amb tot, l’activitat començarà amb el tradicional Viacrucis que partirà des de la capella de la Verge de la Paciència. Una desfilada en el qual participaran, com és habitual, veïns i associacions del municipi portant una gran creu de fusta per a honrar la passió i mort de Crist en les 15 estacions. Un altre dels actes centrals arribarà el 10 d’abril, amb la santa missa i la benedicció de rams. 

La jornada del dilluns sant (10 d’abril) tindrà lloc la santa missa, a les 20.00 hores, i mitja hora després els oropesins i oropesines podran assistir a la celebració comunitària del perdó, que comptarà amb la participació de diversos sacerdots. Així mateix, els dies 11 i 12 també se celebrarà la santa missa en la parròquia de Sant Jaume, a les 20.00 hores.

I continuant amb la programació, el dijous sant (14 d’abril) tindrà lloc, a les 18.00 hores, la santa missa, posteriorment la solemne eucaristia i, una vegada entrada la nit, es commemorarà l’hora santa davant el monument. L’endemà, a les 11.00 serà el Viacrucis pel temple parroquial, a la vesprada la celebració de la Passió del Senyor i, ja a la nit, el protagonisme se centrarà en la processó del Sant Enterrament. 

I l’esperada processó de la Trobada arribarà el 17 d’abril (a les 10.30 hores), amb motiu del Diumenge de Resurrecció. Es tracta d’un acte en el qual els fidels trauen les imatges de la Mare de Déu i la de Crist Ressuscitat i, després de processionar per diversos carrers del barri antic, ambdues es retroben en la cèntrica plaça Major. A continuació, se celebrarà la missa de Pasqua.