El municipi d’Orpesa consolida la seua ferma aposta per oferir un turisme de qualitat. La Mesa de Qualitat del Destí, òrgan de representació públic-privat encarregat del desenvolupament del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destins (SICTED), ha confirmat la concessió i renovació del distintiu de Compromís de Qualitat Turística a 35 empreses del sector turístic de la localitat

Es tracta d’un distintiu “que reconeix el compromís i compliment amb els màxims estàndards de qualitat per part de les empreses i establiments que ho reben”, segons explica l’alcaldessa, María Jiménez, qui s’ha mostrat “molt satisfeta, perquè hem incrementat en cinc les empreses que seran reconegudes enguany”. “Una xifra que hem de posar en valor tenint en compte la conjuntura que vivim actualment derivada per la crisi sanitària”, afig la primera edila. 

Entre les empreses es troben hotels i apartaments turístics, comerços, empreses de turisme actiu, ports esportius, restaurants, bars-cafeteries, parcs d’oci, perruqueries, platges, seguretat ciutadana i oficines d’informació turística. La regidora de Turisme, Silvia Arnau, ha volgut lloar el treball de les empreses locals: “L’actual situació del sector no ha frenat l’aposta del teixit empresarial per a avançar cap a la millora turística, fent un gran esforç per a reinventar-se i que es reconeix amb aquests distintius”. 

Cal destacar que les empreses distingides pel SICTED, donat el seu acreditat compromís amb la qualitat, han format part de la iniciativa empresa per l’Ajuntament d’Orpesa basada en l’elaboració del Pla Estratègic Orpesa Destinació Turística Intel·ligent; una iniciativa que pretén donar resposta i redefinir les estratègies turístiques d’acord amb els nous escenaris i els reptes futurs que es plantegen. 

L’elaboració del Pla Estratègic Orpesa Destinació Turística Intel·ligent contempla el desenvolupament d’un procés participatiu en el qual generar espais de debat i concertació amb les empreses turístiques del municipi entorn del desenvolupament turístic de la localitat amb la finalitat d’incrementar la competitivitat com a destí a partir dels eixos que defineixen el desenvolupament sostenible i intel·ligent.