El Museu de la Ciutat de Castelló programa música, un itinerari per la Muralla medieval i l’exposició ‘El silenci d’un pati’ dins la programació conjunta a la ciutat amb Diputació i l’IVC

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, a través del Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC), presenta un programa especial per a la setmana de celebracions del Dia Internacional dels Museus, amb cinc concerts joia a tres dels seus espais emblemàtics de la ma de tres artistes del territori, i una visita guiada a l’itinerari per la Muralla Medieval, al que se suma l’exposició ‘El silenci d’un pati’, en clau de memòria democràtica. Dimarts 16, la soprano Èlia Casanova i Belisana Ruiz a la corda polsada oferiran triple sessió del seu concert ‘Els cançoners d’Elvas’ al Refugi Antiaeri amb peces que transportaran al públic a una època de gran riquesa musical com és el Renaixement. Serà a les 19.30, 20.15 i 21.00 hores, amb entrada lliure fins a completar l’aforament, de 35 persones.

Dijous serà el torn de Xiomara Abelló, que estrenarà a Castelló el seu nou treball ‘Flor de Xicoia’ al Pati del Museu d’Etnologia en una única sessió, a les 19.30 hores, establint un diàleg amb les tradicions sonores d’Argentina, Colòmbia i Veneçuela sense oblidar l’arrel valenciana i recordant que la música és un llenguatge universal que es transforma i nodreix d’altres terres i cultures.

I tancant la proposta musical, el Col·lectiu d’Improvisació Musical de Castelló oferirà una actuació especial sota el títol de ‘Relay’ al Castell Vell dissabte 20 a les 19.00 hores, en el que diferents artistes oferiran microactuacions en una mostra de la diversitat instrumental vinculada al jazz d’improvisació en variats espais del recinte amurallat, en un recorregut singular que suma natura, cultura, art i música en un caleidoscopi de solos, duets i trios.

També dissabte, el MUCC proposa a les 18.00 hores, una visita guiada per la Muralla Medieval, en la que, sortint des de la plaça Hernán Cortés, es recupera el patrimoni del segle XIII al XVIII. I, durant tota la setmana, a la sala d’exposicions de Menador es pot visitar l’exposició ‘El silenci d’un pati’, sobre l’antiga Casa de Beneficència de Castelló durant el franquisme a través del documental i de les fotografies que conten històries en blanc i negre de la memòria de Castelló.