Este projecte impulsat per la Regidoria d’Educació té com a objectiu desenvolupar les competències relacionades amb el discurs oral i l’argumentació

El CEIP Sant Vicent ha guanyat la Lliga de debat escolar ‘Raons per a crèixer’ organitzada per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó, Radio la Vall d’Uixó Cadena Ser i Escola Valenciana. En esta primera edició han participat cinc col·legis: Colonia Segarra, Eleuterio Pérez (dos grups), la Moleta, Ausiàs March i Sant Vicent.

Esta iniciativa va ser presentada a la Càtedra Soler i Godes de projectes d’innovació educativa i va ser aprovada i dotada amb 900 euros per a dur-la a terme, amb l’objectiu de “desenvolupar les competències relacionades amb el discurs oral i l’argumentació” i fomentar “la maduresa moral, la competència lingüística, el diàleg i la capacitat crítica que els xiquets i xiquetes necessitaran en l’exercici actiu de la seua ciutadania en un futur immediat”, tal com ha explicat la regidora d’Educació, Carmen García.

Quasi sis mesos després de l’inici de la lliga, esta setmana s’han lliurat els premis en un acte celebrat en la Biblioteca Municipal, al que van assistir Mª Carmen Díaz i Natxo Badenes, representants d’Escola Valenciana i la Càtedra Soler i Godes, respectivament. Així mateix, també van estar presents els membres del jurat, tres mestres jubilats: Vicent Cabos, Josep Maria Martínez i Josep Gargallo.

García ha destacat que el pròxim curs “continuarà este projecte de debat escolar en primària i iniciarem el de secundària”, en el qual ja estan treballant Imanol, Marc i Sergi, conductors dels debats, en col·laboració amb els professors d’Ètica i Filosofia dels tres IES de la Vall d’Uixó.

La lliga de debat escolar “s’emmarca dins de la filosofia del projecte educatiu de ciutat que hem engegat esta legislatura”, amb l’adhesió a la xarxa de Ciutats Educadores i el treball del Grup Innova “per a eixir de les aules, perquè fent escola fem ciutat”. En definitiva, es tracta de “compartir i crear projectes d’innovació educativa que òbriguen una finestra en els murs dels centres educatius i isquen a la població general”.