Se suma així a la festa de Sant Vicent en rebre aquesta distinció

La Festa de les Barraquetes de Nules ha aconseguit la distinció de Festa d’Interès Turístic Provincial.

D’aquesta manera, és la segona festa local de Nules que enguany ha sigut reconeguda amb aquesta distinció, ja que a principis d’any la Direcció General de Turisme va declarar també la Festa de Sant Vicent d’Interés Turístic Provincial.

La Festa de les Barraquetes és una celebració única al territori nacional i amb un gran arrelament al municipi. Aquest festiu prové del fet de que les tropes de l’Exèrcit Reial, manades pel duc de Sogorb, es van mobilitzar fins a la Serra d’Espadà i coincidint amb el huité dia després del Corpus Christi es va sol·licitar que les tropes foren beneïdes amb el Santíssim. Així doncs, la processó de les Barraquetes fa referència a aquest succés.

“La Direcció General de Turisme ha valorat molt positivament el treball que hem fet, a partir d’un informe impecable amb rigor històric. La nostra intenció és seguir per aquest camí i continuar protegint i difonent el nostre patrimoni i les nostres tradicions, com hem fet des del primer dia”, assegura Guillermo Latorre, regidor de Turisme.