El projecte T’avalem Maria de Luna, com ja es coneix a Vila-real al programa mixt d’ocupació i formació de la Generalitat, tindrà una segona edició, que donarà una nova oportunitat a 30 joves d’entre 16 i 30 anys

La Direcció General d’Ocupació i Formació acaba de concedir a Vila-real una nova subvenció per valor de 599.490 euros per al projecte, que tornarà a impartir les especialitats de bar i cuina, en l’àmbit de la restauració, i de jardineria.

“En 2017 vam aconseguir que arribara la primera escola taller a Vila-real després d’una dècada d’oblit per part de l’anterior Generalitat, governada pel PP”, indica el regidor d’Economia, Xavier Ochando. “Ara, després de formar i donar una nova perspectiva de futur a 30 joves de la ciutat, podem oferir una altra oportunitat a més veïns que necessiten guanyar-se la vida”, agrega.

Per a beneficiar-se del programa l’únic requisit és ser menor de 30 anys i estar inscrit com a aturat en el Servef i en el programa de Garantia Juvenil. Aquest últim requisit es pot sol·licitar en el Viver d’Empreses i en l’oficina d’ocupació del Servef. A més, s’haurà de sol·licitar en l’oficina d’ocupació formació en alguna de les tres especialitats: Restauració (bar), restauració (cuina) i jardineria. Dins de cada grup s’ofereixen dos nivells: Operacions bàsiques de restaurant bar (nivell I) o Serveis de bar i cafeteria (nivell II), en el primer; Operacions Bàsiques de cuina (nivell I) i Cuina (nivell II), en el segon, i Activitats auxiliars en vivers jardins i centres de jardineria (nivell I) i Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes (nivell II), en jardineria. “No és necessari tenir el títol d’ESO per a poder iniciar el programa, però per a poder continuar i accedir al certificat de nivell II serà necessari haver superat el nivell previ”, assegura l’edil d’Economia, qui recorda que, “igual que en la primera edició, els participants cobraran un salari des del primer dia i, quan acaben, obtindran els certificats de professionalitat i títols homologats”.

Aquesta oportunitat arribarà també a altres persones, que podran presentar-se per a cobrir els llocs de director/a, auxiliar administratiu, tècnic de suport o monitors de restauració-cuina, restauració-bar i jardineria. Tots seran seleccionats a través d’oferta pública, de manera que els interessats hauran de presentar les seues instàncies en el Registre de l’Ajuntament. “No hi ha cap dubte que el programa serà tan profitós com ho ha sigut enguany, oferint una alternativa als nostres veïns més joves per a integrar-se en el món laboral”, assegura Ochando, qui agraeix als tècnics el treball per a superar el procés de selecció.