La Llosa ha acollit aquest cap de setmana la visita de la imatge pelegrina de la Mare de Déu dels Desemparats. La Geperudeta va visitar la Parròquia El Salvador de La Llosa en un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament del municipi i la Diputació de Castelló

Les activitats van començar el divendres amb el volteig general de campanes anunciant l’arribada de la Mare de Déu. Els patrons de La Llosa, Sant Felip Neri i Sant Vicent Ferrer, van eixir a la seua rebuda en un acte que va estar amenitzat per la Unió Musical Sant Felip Neri. A la nit va tenir lloc la ronda a la Mare de Déu dels Desemparats en la Plaça Espanya a càrrec del Cor del Santo Ángel de la Vall d’Uixó, del Cor de El Salvador de La Llosa, Solistes i la Orquestra del Regne de València. En finalitzar, es va traslladar la Mare de Déu a l’Església Parroquial. A la mitjanit, “Nit d’Albaes” a càrrec del grup “Cantar per cantar”.
El dissabte, després del volteig de campanes realitzat de forma tradicional pel Noble Gremi de Campaners, es va traslladar la imatge de la Verge al cementeri per a fer un respons als difunts.
A continuació, en la plaça Espanya va haver-hi una missa en honor a la Geperudeta amb els cants i concordes dels Cors del Santo Ángel de la Vall d’Uixó, de El Salvador de La Llosa, Solistes i la Orquestra del Regne de València. Assenyalar que la col•lecta de l’eucaristia es va destinar a la Fundació Mare de Déu dels Innocents i Desemparats (MAIDES). Tots els malalts i xiquets van poder passar pel mantell de la Mare de Déu.
Durant el matí, l’Església Parroquial va acollir la celebració comunitària del Sagrament del Baptisme i presentació dels xiquets batejats a la Mare de Déu dels Desemparats.
Ja a la vesprada, ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desemparats en la qual van participar diferents autoritats, veïns i associacions tant locals com de poblacions veïnes. Així mateix, la processó va comptar també amb la presència del Bisbe de la Diòcesi Sogorb-Castelló, Casimiro López, totes les confraries i associacions de la Parròquia i la Unió Musical Sant Felip Neri. En finalitzar, castell de focs artificials a càrrec de la Pirotècnia Peñarroja.
Ahir, una representació de La Llosa va participar en la processó i comiat de la Mare de Déu a Xilxes.
L’alcalde, Ximo Llopis, ha volgut agrair el seu treball i dedicació per a fer possible la celebració de la visita de la Mare de Déu dels Desemparats a la Parròquia i al grup de treball que s’ha encarregat dels preparatius i, durant mesos, s’ha esforçat que tot estiguera preparat i perfecte per a aquest cap de setmana.