La Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) ha triat la ciutat de Vila-real per a arrancar les activitats del 50é aniversari del campus a distància pioner del país amb el programa “La UNED aprén al teu col·le”, que ha visitat als alumnes de Tecnologia i Robòtica de Fundació Flors, centre que va rebre diumenge passat un dels premis 20 de Febrer de la ciutat

La commemoració de l’aniversari ha comptat amb la participació de l’alcalde, José Benlloch; la vicerectora primera de la UNED, Rosa María Martín Aranda; la vicerectora de Tecnologia, Rocío Muñoz Mansilla; el president de la Diputació, José Martí; la directora del centre associat Cardenal Tarancón, María Rosario Andreu; i el gerent de Fundació Flors, Héctor Pérez. La visita al centre s’ha completat amb la conferència “La dona científica combatent el covid-19”, impartida per la doctora en Biociències moleculars i especialitzada en virologia Esther González.

“Quina magnífica manera de celebrar el nostre aniversari com a ciutat que posar de manifest el valor del que representa la nova Vila-real del segle XXI, eixa que no oblida d’on ve. A Vila-real ens agrada dir que tenim una gran estima als valors que ens van traslladar els nostres avantpassats, lligats a l’agricultura, i per això repetim allò de “qui sembra recull”, assenyala Benlloch, qui recorda que Vila-real va inciar fa 10 anys la sembra en el camp de la innovació. “Fa 10 anys, vam encetar un camí que va ser el de ser la primera ciutat a la província a tenir el títol de Ciutat de la Ciència i la Innovació. Això ens ha portat a un pla estratègic del qual hui recollim els fruits, perquè Fundació Flors és un exponent magnífic de l’adaptació d’una societat que vol mirar al futur amb garanties d’èxit. Un centre que va nàixer amb vocació social de la mà del nostre Fill Predilecte Juan Flors i que hui està en l’avantguarda educativa”, agrega Benlloch. L’alcalde també ha volgut agrair a la UNED l’elecció de Vila-real com a seu de la primera activitat d’aquest programa. “La UNED demostra que s’ha sabut adaptar, sempre amb el principi de millora contínua que ens guia també a nosaltres, convençuts que sense ciència i sense innovació no hi ha futur”, ha conclòs l’alcalde.

En la mateixa línia s’ha pronunciat la vicerectora de la Universitat Nacional d’Educació a Distància, qui ha destacat el treball desenvolupat pels alumnes i professorat de Fundació Flors, als quals ha animat a continuar en aquesta línia. “Espere que seguiu així molts anys perquè estareu sempre en l’avantguarda. Tenir ciutadans preparats per al futur és el millor capital per a una ciutat”, ha sentenciat Rosa María Martín. També la vicerectora de Tecnologia ha volgut destacar l’aposta del centre educatiu de Vila-real per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques. El seu gerent, Héctor Pérez, ha destacat el treball de l’equip docent i ha agraït a les vicerectores, alcalde i president provincial “l’oportunitat de donar visibilitat a un projecte en el qual portem treballant molts anys”.

Per part seua, el president de la Diputació ha destacat la importància que la commemoració del 50é aniversari arranque a Vila-real. “La UNED ha fet possible l’extensió del saber, que hem vist també hui en les seues primeres etapes en Flors, a través de les seues activitats d’aprenentatge per competències. Vull felicitar la UNED per la seua labor en pro de la igualtat en l’educació”, ha assenyalat Martí.

“El Centre Associat de la UNED a Vila-real ha mantingut durant 42 anys un nivell educatiu a la província que ha permés que prop de 50.000 estudiants tinguen la seua titulació”, ha recordat María Rosario Andreu. La directora del CA Cardenal Tarancón avança que la commemoració del 50é aniversari seguirà al llarg de l’any amb un programa especial d’activitats. Després de les activitats commemoratives, Benlloch ha rebut a Alcaldia a les vicerectores i els ha lliurat una làmina de l’al·legoria de la ciutat.