Fovasa ha invertit més d’1.500.000 euros des de 2016 en la renovació dels camions i la maquinària, com exigia el contracte

 

L’empresa que presta el servei de recollida de fem i neteja viària, Fovasa (antiga Secopsa), retornarà a l’Ajuntament de la Vall d’Uixó 750.000 euros per incompliments del contracte. A més es retiren tots els processos judicials pendents, que han llastrat econòmicament les arques municipals en els últims anys, tal com han explicat l’alcaldessa, Tania Baños, i els tinents d’alcalde, Antoni Llorente i Fernando Daròs, en un acte públic celebrat este matí.

Este acord és “la solució a quasi 10 anys de problemes” amb l’empresa, des que el PP va privatitzar el servei en 2009. Així, este és “un dels dies més importants de la legislatura” encara que “no hauria de ser-ho, perquè l’empresa hauria d’haver-se guanyat cada euro que se li ha pagat”. En este sentit, amb la devolució de 750.000 euros “els vallers i valleres no solament recuperem els diners, sinó també la dignitat del servei”.

Des de 2016 Fovasa ha invertit més d’1.500.000 euros en la renovació dels camions i maquinària, com exigia el contracte. Així, l’empresa ha adquirit 4 agranadores, 20 carros de neteja, 5 camions, una cuba per a llavar contenidors i dos furgonetes. I s’han augmentat considerablement les hores de treball, en passar de 56.552 hores en 2015 a 68.320 en 2017.

En definitiva, es tracta “d’exigir a l’empresa i fer-li complir amb el contracte” perquè l’actual equip de govern “no devem res a ningú i per açò demanem el que és de justícia per a tots els vallers i valleres” en contraposició a l’anterior equip de govern del PP “que no li exigia res ni feia un seguiment del contracte” malgrat els incompliments que s’estaven produint i que este acord reconeix i ara recupera “els diners que es van pagar de més”.

Este acord que es portarà al pròxim plenari ordinari (29 de maig) té tots els informes a favor dels màxims funcionaris de l’Ajuntament, en contraposició a la gestió anterior en la qual “l’exalcalde Óscar Clavell va signar unes factures amb els informes dels tècnics en contra”, la qual cosa el va portar “fins i tot a estar imputat”.

Amb la seua signatura “arreglem el passat i mirem al futur”. Per a açò immediatament s’iniciarà el treball per a “seguir millorant el servei que es presta en la ciutat”, amb la busca de solucions “al problema dels voluminosos en la via pública”, la implantació dels contenidors de matèria orgànica o la construcció per part de l’empresa d’unes instal·lacions esportives.