L’Ajuntament de Castelló invertirà 200.000 per millorar l’eficiència energètica

L’Ajuntament de Castelló iniciarà aquest any la rehabilitació de la Cambra Agrària per recuperar els Serveis Municipals Agraris que han de servir per assessorar i acompanyar al sector agroalimentari en un context d’inversió pública i recuperació econòmica que els pot ser procliu. Mitjançant el programa Reconstruïm els pobles de la Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, l’Ajuntament invertirà 200.000 euros en substituir la carpinteria exterior que ajudarà a millorar l’eficiència energètica de les dependències municipals.

“El nostre objectiu és recuperar l’atenció al públic per atendre les peticions veïnals en serveis agraris, mediambientals, d’aigua i energètics en la Càmara Agrària, un espai que durant pràcticament 15 anys s’ha tingut oblidat tot i ser un edifici municipal d’alt valor patrimonial. A més, en estos pròxims mesos l’economia verda pot jugar un paperclau en la reactivació econòmica i pensem que crear un espai de gestió de la transició ecològica per a la ciutat pot ser una oportunitat per impulsar l’horitzó verd de la ciutat”, ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La proposta d’intervenció rehabilitarà la carpinteria exterior de la Càmara mantenint la façana i respectant les característiques arquitectòniques, constructives i històriques de l’edifici. L’edifici està situat en l’avinguda de Lledó, va ser construït en 1933 i compta amb una superfície construïda de 2.336, 7 metres quadrats.

Les primeres actuacions que es preveu finalitzar este any han de suposar el reemplaçament de la fusteria exterior i patis interiors, portes, vendes i balconeres, amb un pressupost de 200.000 euros, així com corregir les barreres arquitectòniques que fan de l’espai un lloc inaccessible amb la instal·lació d’un ascensor i les actuacions per assolir la cota zero.