Amb aquesta iniciativa es vol combatre i reduir la presència de mosquits als mesos càlids

Entre les diferents mesures que impulsa l’Ajuntament de Nules aquest any per a combatre i reduir la presència de mosquits, principalment als mesos càlids, cal destacar l’instal·lació de caixes niu per a colònies de rates penades, una iniciativa que farà que aquesta població de la Plana Baixa albergue la colònia artificial més gran de rates penades de la província de Castelló.

“És una aposta per la lluita biològica com a mesura de prevenció i per a combatre plagues de mosquits que varem començar l’any 2017. Ara incrementarem el número de caixes niu per a rates penades que s’instal·laran en diferents punts del terme municipal, de manera que Nules serà el municipi de la província de Castelló amb la colònia artificial més gran. Per tant, encapçalarem la pràctica d’actuacions ecosostenibles”, explica el regidor de Sanitat, Antonio Romero.

En concret s’instal·laran un total de 50 noves caixes niu que juntament amb les que es van ficar en anys anteriors, tant al casc urbà com a la zona de la platja, arribaran a un total de 70 dispositius d’aquestes característiques. Així doncs, cal assenyalar que en cadascuna d’aquestes caixes niu pot allotjar-se una família d’aquests xicotets quiròpters, que pot tindre entre 3 i 10 rates penades.

No obstant això, des de l’empresa Lokímica, encarregada de realitzar els serveis de control de plagues, es destaca que una rata penada és capaç de consumir fins a 1.500 mosquits en una nit si sols s’alimenta d’aquest tipus d’insectes. I que aquestes xifres poden incrementar-se als 10.500 mosquits a la setmana i fins i tot a 42.000 al mes.