Proposarà destinar els diners d’aquests actes a les famílies i els autònoms locals que més han patit la pandèmia

La Comissió de Festes de Nules ha decidit de manera unànime no programar les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Soledat 2020 que es celebren al mes d’octubre, així ho ha comunicat hui el regidor de Festes, Gabriel Torres, juntament amb una representació dels membres d’aquesta comissió.

De fet, la setmana passada es va reunir la Comissió de Festes per a reafirmar-se en la decisió, presa fa uns mesos, de no organitzar les festes de Sant Roc i les patronals de Sant Bartomeu que tradicionalment tenen lloc al mes d’agost “en aquesta reunió s’ha acordat unànimement no programar tampoc les festes del mes d’octubre davant l’actual situació en la que hi ha un increment considerable de rebrots en la que s’aconsella ser responsables i considerem que no podem garantir les condicions de seguretat sanitària per a evitar contagis organitzant esdeveniments i actes multitudinaris en els pròxims mesos. No ha sigut una decisió fàcil però en aquests moments ha de prevaler la salut pública”, comenta el president de la Comissió de Festes i regidor de Festes, Gabriel Torres.

A més, també s’ajorna la present edició dels Jocs Florals Vila de Nules que en lloc de celebrar-se el 2 d’octubre d’aquest any 2020 tindran lloc l’1 d’octubre del pròxim any 2021. Davant açò, la regidora de Cultura, M. José Esteban, assenyala que es tracta d’una decisió presa amb molt de pesar, “però creiem que necessària degut a la situació sanitària, en la qual no podem assegurar la celebració de l’acte social que va lligat al certamen literari. No obstant això, des de la regidoria s’han estudiat altres alternatives per a celebrar-los però hagueren restat l’importància i la rellevància que tenen, per tant considerant que la seguretat i la salut de les persones està per damunt de tot hem decidit ajornar-los”.