La gala dels XXIII Premis Poble, que té lloc al febrer amb motiu de les Festes Fundacionals, reconeixerà enguany els vila-realencs Pascual Canós Cotolí, María Pilar Safont Jordá i Cristian Pardo Nácher. Serà el divendres 10 de febrer a les 20 hores, a l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner

La gala dels XXIII Premis Poble, que té lloc al febrer amb motiu de les Festes Fundacionals, reconeixerà enguany els vila-realencs Pascual Canós Cotolí, María Pilar Safont Jordá i Cristian Pardo Nácher. Serà el divendres 10 de febrer a les 20 hores, a l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner.

L’esdeveniment comptarà amb la participació del Grup de Dolçainers i Tabaleters de Vila-real i el Grup de Danses El Roser per a donar la benvinguda als convidats. Seguidament tindrà lloc l’actuació de qui ja és una gran promesa del violoncel, Alfons Rochera Morales, que interpretarà peces de Tàrrega acompanyat del pianista Roberto Mousiño Cabedo i la dansa de Clara Torres Sánchez. La màgia serà a càrrec del gran mag Alexander, que xafarà per primera vegada l’escenari dels Premis Poble.

La recuperació de peces en aquesta edició retrà homenatge a Vila-real amb melodies populars, amb arranjaments del mestre Rafael Beltrán Moner, que seran interpretades pels cors escolars del CEIP Botànic Calduch -dirigit per Ana Pitarch i Ignasi Ferrando- i del CEIP Concepció Arenal -dirigit per Sergi Andreu i Nadia Alegre-, amb la música de José Vicente Broch al llaüt, Santiago Campos i Francisco Ruiz a les guitarres i Sergi Andreu a la bandúrria. La Coral Sant Jaume serà l’encarregada de tancar la gala amb la seua interpretació de l’Himne a Vila-real, acompanyada dels cors escolars.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vila-real, Rosario Royo, ha recordat el magnífic treball cultural que duen a terme en la gala amb la recuperació de peces musicals i tradicions.

Com ja ocorreguera la passada edició, la gala també es retransmetrà en directe a través de xarxes socials. “Serem fidels a la nostra cita amb la cultura, amb la tradició, amb la ciutat i un sentit reconeixement a la gent de Vila-real i els col·lectius i les entitats que es distingeixen pels seus triomfs i aportacions a la vida col·lectiva i al municipi”, ha indicat el director de l’esdeveniment cultural, Juanjo Clemente, qui també ha agraït a l’Ajuntament de Vila-real la seua sensibilitat i col·laboració amb la cultura i les tradicions locals.

Pascual Canós Cotolí és pioner en el disseny ceràmic industrial. Ha dut a terme més de 8.000 dissenys ceràmics i nombrosos dibuixos per a anuncis publicitaris, revistes i marques de taronges i ha pintat més de 250 llenços.

María Pilar Safont Jordá és investigadora en l’aprenentatge de l’anglés com a tercera llengua. La doctora i professora titular de la Universitat Jaume I de Sociolingüística i Educació Multilingüe i investigadora del grup de Lingüística Aplicada a l’Ensenyament de la Llengua Anglesa (LAELA) és una de les expertes millor valorades d’Europa.

Cristian Pardo Nácher, doctor en Geografia i Història, és el primer arxiver valencià i vila-realenc que treballa en l’Arxiu de la Noblesa de Toledo i el primer a accedir i ocupar-se de tota la documentació escrita en valencià.