El llistat de personalitats que compten amb la Medalla d’Or de la ciutat, distinció que atorga l’Ajuntament de Vila-real a persones o col·lectius pels seus assoliments i la seua aportació al municipi, sumarà també el vicepresident del Villarreal CF, José Manuel Llaneza

El directiu del club groc rebrà el guardó enguany, juntament amb altres dos referents de l’esport local com són el ciclista Sebastián Mora i el jugador de futbol Pau Torres, els seus mèrits esportius dels quals l’Ajuntament també reconeixerà amb la concessió d’aquesta medalla, com ja va anunciar l’alcalde, José Benlloch, durant l’acte de recepció després de la seua participació en els Jocs Olímpics de Tòquio. Ara, Benlloch ha fet públic que en breu convocarà una junta de portaveus per a iniciar també l’expedient de concessió de la Medalla d’Or a José Manuel Llaneza.

“Amb 28 anys de trajectòria en el Villarreal CF, José Manuel Llaneza representa els valors d’esforç, humilitat, treball en equip i arrelament a la ciutat que identifiquen el nostre club”, subratlla Benlloch. Així mateix, destaca que aquesta distinció vol ser també una celebració en la vespra del centenari del Villarreal CF, que es commemorarà l’any vinent, a més d’un reconeixement a la històrica victòria del club en l’Europa League. La proposta de concessió de la Medalla d’Or a José Manuel Llaneza compta amb el suport de tots els grups municipals que, tal com ha assenyalat l’alcalde, coincideixen en la necessitat “d’agrair el treball realitzat per l’actual vicepresident del Villarreal CF”. Com a exemples destaquen no sols els triomfs esportius del Villarreal CF, últim campió de l’Europa League, sinó també l’aposta per convertir l’equip en un referent del futbol en l’àmbit europeu sense oblidar les arrels, fomentant el talent local i apostant pel planter. “José Manuel Llaneza és una peça fonamental en la història recent del Villarreal CF, com a persona de confiança del president, Fernando Roig, Fill Adoptiu de la ciutat; gràcies al treball desenvolupat durant quasi tres dècades, Vila-real és ara una ciutat coneguda a tot el món pel seu equip i per una filosofia de treball i de joc que és exemple per a altres clubs”, incideix Benlloch.

El primer edil també posa en relleu l’aportació de Llaneza com a vicepresident del Villareal CF a la construcció “del nostre projecte de Ciutat de la Salut i l’Esport”. La ciutat esportiva del primer equip, la ciutat esportiva Pamesa Cerámica, l’impuls al futbol base per a fomentar la pràctica d’aquest esport entre els més xicotets, o l’aposta per l’equip femení, són només alguns dels assoliments que ressenya el primer edil, que a més també posa l’accent en la gran transformació de l’Estadi de la Ceràmica per a convertir-lo en “un camp de futbol de Primera, que alberga competicions internacionals i que ja és tot un símbol del paisatge urbà de la ciutat”. En aquest sentit, el Villarreal CF també ha contribuït en els últims anys a la millora urbana del municipi amb la construcció de la nova plaça de l’Estadi de la Ceràmica, la plaça de Pascual Font de Mora o la construcció del nou pavelló Joan Baptista Llorens, sense cap cost per a la ciutat.

José Manuel Llaneza rebrà la Medalla d’Or de Vila-real en un acte conjunt en el qual també es premiarà els esportistes Sebastián Mora i Pau Torres, i la data de celebració del qual es fixarà en funció dels compromisos professionals dels guardonats.