L’Ajuntament de Vila-real ha repartit durant este diumenge, 26 d´abril, màscares infantils i d’adults en diferents zones de la ciutat per a facilitar aquest material de protecció als qui encara no en disposaven en el primer dia d’eixides autoritzades pel Govern central per a menors de 14 anys acompanyats d’un adult

Col·laboradors voluntaris de Protecció Civil i Policia Local han repartit aquestes màscares en zones de la ciutat en les quals es preveia una major presència de persones per a realitzar aquests passejos autoritzats d’un màxim d’una hora al dia i a un quilòmetre al voltant del domicili.

Segons ha explicat la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, aquest lliurament s’ha realitzat hui de manera puntual en ser el primer dia d’eixides autoritzades per a la població infantil, però la prioritat ara és realitzar, a partir d’aquesta setmana vinent, el repartiment de màscares en tots els domicilis a través de correu.

De fet, l’alcalde, José Benlloch, ha estat aquest dissabte a la fàbrica Hilaturas Temprado de Morella per a recollir les primeres 15.000 màscares higièniques reutilitzables del tipus 2R, homologades per l’Institut Tecnològic Tèxtil AITEX, adquirides per l’Ajuntament. L’alcalde ha anunciat que al llarg d’aquesta setmana vinent se’n rebran unes altres 35.000 i es repartiran als domicilis per correu. Als vora 5.000 habitatges en els quals hi ha censats un total de 7.800 xiquets i xiquetes menors de 14 anys es faran arribar màscares de grandària infantil i d’adults. A la resta d’habitatges es remetran màscares de grandària d’adult.

Benlloch ha demanat “paciència i tranquil·litat” a la població “perquè garantirem que tothom tinga accés a aquests elements de protecció en la primera fase de tornada a la normalitat”. Aquest diumenge l’alcalde i regidors de l’equip de govern han estat supervisant i col·laborant en les labors de preparació dels sobres amb les màscares que es remetran als domicilis, en els quals s’inclouran les instruccions detallades per a desinfectar-les i llavar-les.

D’altra banda, davant l’autorització de les eixides de menors de 14 anys a partir d’aquest diumenge, Benlloch ha apel·lat a la “responsabilitat” de les famílies per a complir les normes i recomanacions de les autoritats sanitàries a l’hora de realitzar aquestes eixides. Finalment, l’alcalde ha agraït de nou l’esforç que està fent la ciutadania de Vila-real en aquesta crisi sanitària i acatant majoritàriament les restriccions imposades per l’estat d’alarma. A més, de manera especial ha mostrat el seu agraïment a tots els col·laboradors i voluntaris que, al costat de molts altres professionals, estan treballant “perquè entre tots puguem superar aquesta situació”.