La campanya esportiva d’estiu, amb l’Escola Esportiva d’Estiu i Estiu Actiu, compleix 35 edicions amb una àmplia oferta per a la pràctica d’activitats esportives durant les vacances

En total, s’ofereixen enguany 1.570 places, que se sumen a l’oferta de socis de Reserclas, amb 22 classes a la setmana i 2.640 places en col·laboració amb 14 gimnasos. La piscina del Termet, que obrirà el cap de setmana del 15 de juny en horari de 10.00 a 21.00 hores i l’acord amb la piscina del Club de Tennis per a derivar algunes de les activitats completen les possibilitats esportives de l’estiu.

El regidor d’Esports i Salut, Javier Serralvo, acompanyat del cap del Servei Municipal d’Esports, José Ramón Cantavella, ha presentat la nova campanya, dirigida als més joves en el cas de l’Escola Esportiva i al públic en general en el cas d’Estiu Actiu. “Aquestes campanyes, que porten desenvolupant-se 35 anys, ens permeten mantindre una continuïtat en la programació esportiva tot l’any, oferint també als més joves la possibilitat de conéixer diferents espais de la província”, assenyala Serralvo. En concret, la campanya inclou eixides a la Serra d’Espadà, el centre Saltapins de Morella i la platja de Benicàssim, a més del Termet de la Mare de Déu de Gràcia.

Piragüisme, activitats aquàtiques, pilota valenciana, iniciació a la vela, paddle surf, marxa de muntanya amb acampada, jocs, iniciació al judo o rutes cicloturistes són les propostes per als més joves, dividits en grups segons l’edat: Iniciació (nascuts entre 2011 i 2013), Aventura (entre 2003 i 2006) i Descobriment (de 2007 a 2010). Del 25 de juny al 2 d’agost, en diferents torns, podran participar entre alguna de les tres modalitats, que s’oferiran en espais com el pavelló Bancaixa, el Sebastián Mora, el Trinquet Municipal, la piscina coberta i la del Termet, entre altres. El preu d’inscripció és de 20 euros per als grups d’Iniciació i Descobriment i de 75 euros per al grup d’Aventura, ja que en aquest cas s’inclou una estada a Morella.

D’altra banda, la programació de l’Estiu Actiu, oberta a tots els públics, ofereix 970 places en activitats com natació per a xiquets de 3 a 14 anys i per a adults; aigua-salus i natació terapèutica per a joves, pilates, ioga, activitats aquàtiques per a majors de 60 anys i també per a bebés, a les quals se sumen Ritmefit, Cicle-ritme i Ball-fit, entre altres. La campanya es desenvoluparà entre la piscina coberta, la sala polivalent i l’annex del pavelló Bancaixa i la sala Ritme, amb la mateixa durada que l’Escola Esportiva. Els preus van des dels 6 euros de les activitats aquàtiques per a majors als 37 euros de les classes dirigides per a bebés en l’aigua.

La preinscripció per a totes dues campanyes es formalitzarà a través d’internet i de manera presencial del 3 al 14 de juny. El 17 tindrà lloc el sorteig per a assignar les places, que hauran de ser confirmades fins al 20 de juny.