L’alcaldessa indica que l’arena acumulada pot provocar danys en temporals

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha remés a Costas l’informe redactat pel Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) que insta a l’Administració central a reprendre els treballs d’aplanament de la platja “amb la màxima urgència” per a evitar futures acumulacions d’aigua en el passeig marítim i minimitzar possibles danys per inundacions. A més, l’informe demana reprendre les millores perquè també l’Ajuntament d’Almassora puga adequar les instal·lacions pròpies de la platja abans de la temporada estival.

“No sabem què podrem fer aquest estiu, quin ús podrà tindre la platja pel coronavirus, però aquesta acumulació d’arena pot provocar problemes en cas de temporals i, a més, ofereix una imatge de la nostra costa que no és la que volem”, en paraules de l’alcaldessa. Es tracta de l’acumulació d’arena del temporal Glòria, ocorregut a la fi de gener, que Costes va començar a redistribuir i aplanar però els treballs del qual va paralitzar coincidint amb la primera declaració de l’estat d’alarma i que segueix sense reprendre.

Els tècnics municipals insisteixen que en vistes del desconfinament escalonant previst per a les pròximes setmanes, l’Ajuntament d’Almassora pretén instal·lar la passarel·la per als vianants longitudinal al passeig marítim, així com la passarel·la fixa en els trams autoritzats per a dotar de zones adequades de passeig i esplai en una zona lliure d’aglomeracions”. Però “aquests treballs no es poden realitzar si no es recupera la cota definitiva de la platja ja que en cas de muntar-se amb anterioritat impediran que es faça el treball de moviment de graves de manera adequada”.

La primera edil recorda que el propi Ajuntament ha représ les obres municipals a la Vila i el carrer Boqueres i la Generalitat Valenciana ha fet el propi amb la construcció del col·legi Regina Violant, “per la qual cosa entenem que també Costes pot reprendre els treballs en aquest moment”.

L’informe remés a l’Administració central indica que “per les pluges d’aquests dies es produeix acumulació d’aigua en el passeig marítim en tant que no es pot evacuar cap a la mar com de costum pel fet que allí romanen els munts de graves i arena del temporal Glòria”. Al temps, l’Ajuntament sol·licita autorització per a realitzar arquetes de registre cobertes que puguen facilitar el desborde de les aigües en cas de ser necessari. “Vist la gran faena de desguàs que van realitzar aquests punts en l’últim temporal es planteja la necessitat de tindre’ls localitzables i protegits perquè els temporals marítims no els afecten”, indiquen els tècnics.