La plaça Constitució acollirà el pròxim cap de setmana la tradicional Fira del Llibre i amb la qual conclourà la programació de tot un mes dedicat al món del llibre. L’alcaldessa, Susana Marqués, al costat del regidor de Cultura, Javier Alonso, i el tècnic de l’àrea, Ismael Marco, han presentat la programació de la fira que es desenvoluparà els dies 14 i 15 de maig en el seu recinte habitual

“Dos dies en què els amants dels llibres de totes les edats tindran l’oportunitat d’adquirir les últimes novetats literàries, conversar amb escriptors de la província i participar en les diferents activitats programades entorn al món dels llibres”.

Com ha explicat Javier Alonso, l’horari de la Fira serà el dissabte 14 de 10.00 a 21.00 hores i el diumenge 15 de 10.00 a 14.00 hores. Les llibreries participants en la Fira oferiran un 10% de descompte en els llibres i quant a les activitats previstes, la programació començarà a les 11.00 hores amb un concurs de punt de llibre infantil. Al migdia tindrà lloc el contacontes De contes, llegendes i altres coses que porte a la maleta, del Gran Jordiet, mentre que a les 13.00 hores començaran les presentacions dels llibres amb La roca de Migjorn de Javier Palomo. Després d’això, els lectors podran emportar-se els exemplars de Juguem a amagar-nos i Lluvia de azahar a càrrec de les seues autores, Verónica Fabregat i Maribel Escrig respectivament. Ja a la vesprada, de 17.00 a 19.00 hores, Bessones Patch organitzaran l’activitat Cosint entre lectures, amb la lectura participativa del llibre La nostalgia de la Mujer Anfibio, de Cristina Sánchez-Andrade.

Les activitats per a la jornada dominical començaran a les 11.00 hores amb Jugafusta per a menors de 3 a 12 anys i a partir de les 11.30 hores es reprendran les presentacions de llibres Bicho bola de M.ª Carmen Castillo, Los íberos para niños de Benjamí Collado i Ferran Agut. Los perros del bambú de Vicent Gascó; i es al.lucinants peripècies de l’inspector Camarassa de Queta Ródenas.

Amb tot això, Benicàssim tancarà un mes dedicat al llibre i en el qual s’han emportat diferents activitats per al foment de la lectura com Una Nit a la Biblioteca, un cineforum i l’exposició Parlem de Llibres.