Amb l’objectiu posat a incrementar l’efectivitat de les actuacions per a minimitzar la proliferació de mosquits, l’Ajuntament de Benicàssim ha intensificat aquestes últimes setmanes la coordinació dels tractaments antimosquits amb els treballs de desbrossaments. Com indica l’alcaldessa, Susana Marqués, “les últimes setmanes hem intensificat el tractament i utilitzem tots els mitjans necessaris per a poder controlar i atallar la presència de mosquits en el terme municipal, però no ens cansarem de reivindicar major coordinació entre administracions per a aconseguir una major efectivitat”.

A més de tots els treballs que es realitzen de manera periòdica per al control del mosquit, en les últimes setmanes s’estan sumant les tasques amb els desbrossaments duts a terme en solars i cunetes “buscant eliminar aquells espais susceptibles de criar-se larves i aconseguir que les tasques de fumigació terrestre siguen més efectives. I és que les pluges d’aquesta passada primavera van fer créixer la vegetació, produint humitats on el mosquit troba el millor lloc per a reproduir-se i hem d’actuar per a eliminar-la”, afig l’alcaldessa.

La zona d’esplai caní situada en la zona sud de Benicàssim, concretament en el camí La Ratlla, és un dels espais on s’ha dut a terme tasques de coordinació i, després de les tasques de desbrossaments s’ha procedit a aplicar tractaments contra els mosquits. “Aquestes treballs de coordinació es continuaran fent en zones de difícil accés amb la finalitat de controlar les plagues de mosquits”, ha comentat per la seua part la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell.

L’alcaldessa ha recordat la importància de la coordinació “amb l’objectiu d’aconseguir una major efectivitat” i, en aquest sentit, “els tractaments que realitzem des de l’administració local de manera terrestre han de ser reforçats pels tractaments aeris per a aconseguir amb això una major efectivitat; perquè només des de la col·laboració entre administracions podrem combatre aquesta plaga que tant ens preocupa”. Des de l’Ajuntament han reiterat la sol·licitud per a poder incorporar l’ús de drons en la zona delimitada per part de la Generalitat com és l’aiguamoll del Quadre de Santiago, és a dir, en l’àrea catalogada com a zona protegida. L’autorització per al tractament aeri en el terme municipal de Benicàssim circumscriu únicament la zona de l’aiguamoll del Quadre de Santiago catalogada com a zona protegida, i susceptible d’acumular i retindre aigua estancada, en una superfície aproximada de 70 hectàrees. Així mateix, i tal com marca la directiva europea aquest tipus de tractaments s’han d’aplicar complint amb l’àrea de seguretat mínima de 50 metres de distància d’habitatges i edificacions, així com parcs i jardins públics, camps d’esports i àrees d’esbarjo, àrees escolars i de joc infantil i centres d’assistència sanitària.

Quant a les tasques de desbrossaments, durant aquestes setmanes s’estan duent a terme tasques de manteniment de marges i cunetes en carreteres, neteja de camins i actuacions sobre el carril bici, treballs que s’han intensificat després dels últims episodis de pluges i que han comportat el creixement de vegetació en zones de pas.