Des d’inicis del mes d’abril s’han acumulat 60 denúncies per normativa Covid i 37 d’elles han sigut per reunions no permeses

L’Ajuntament de Benicàssim ha realitzat un balanç de les dades relatives a seguretat que s’han registrat durant la Setmana Santa, “uns dies en què ha predominat el respecte que el teixit empresarial i els veïns i veïnes han tingut per les mesures restrictives per a fer front a la pandèmia”. Així ho ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, després de conéixer les dades que recull el balanç de Setmana Santa.
Durant aquest temps, la Policia Local ha realitzat un dispositiu especial de control amb l’objectiu posat a previndre la propagació del Covid-19 i garantir amb això el compliment de les mesures establides. En aquest sentit, la regidora de Seguretat, Natividad Alonso, ha explicat que “des de la Prefectura s’ha disposat un operatiu específic en els serveis policials que ha suposat un increment en els controls de trànsit en els accessos al terme municipal, en els passejos marítims, establiments i ocupació de via pública d’establiments de restauració”.
Dins d’aquest dispositiu especial establit, la Policia Local va realitzar controls per a evitar l’agrupament de persones en la via pública i controls de mobilitat en els accessos a la ciutat per a controlar que les persones que arribaven a Benicàssim pertanyien a la Comunitat Valenciana. També s’ha realitzat un control exhaustiu per part de la Policia Local dels establiments i, en aquest cas, no hi ha hagut que imposar cap denúncia des que va començar el mes d’abril per infraccions de normativa de Covid-19. Durant tota la Setmana Santa s’ha procedit al control de l’horari de tancament dels establiments “i destaca l’alt nivell de civisme per part de les propietaris i personal dels establiments d’hostaleria els qui vetlaven pel compliment de la normativa, sent conscients que les mesures proporcionen un espai de restauració segura”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, qui ha aprofitat per a “agrair a un sector tan castigat la seua responsabilitat i el seu interés per demostrar que és possible una hostaleria segura i responsable, on els empresaris de Benicàssim són un bon exemple”. En total, durant el mes d’abril s’han interposat 60 denúncies per infraccions per normativa Covid-19, de les quals 37 són per reunions no permeses (una d’elles remesa al Jutjat per desobediència), 11 per no usar la màscara, 9 per no complir el confinament perimetral i 3 sancions per vulnerar l’horari de trànsit al carrer sense justificació.
Quant als controls de trànsit, des del 30 de març, Dijous Sant, fins al diumenge 11 d’abril, la Policia Local va realitzar el control en 1693 vehicles i es van interposar menys de 20 denúncies. Segons les dades facilitades per la Policia Local, excepte dues denúncies que van ser per saltar-se el confinament perimetral, una altra per portar la placa de la matrícula i una altra per no portar el cinturó, la resta eren perquè els vehicles no havien passat la corresponent ITV.
D’altra banda, Benicàssim ha comptat durant el període de Setmana Santa del servei de salvament i socorrisme que ha estat actiu del 2 a l’11 d’abril al llarg de tota la costa, a les platges Heliòpolis, Els Terrers, Torre Sant Vicent, Almadrava i Voramar. L’operatiu ha comptat amb 20 socorristes, dos patrons, un cap de platja, un DUE i un tècnic sanitari. “Amb això, els veïns i visitants de la Comunitat Valenciana han pogut gaudir de les platges de Benicàssim amb garantia de seguretat”, ha finalitzat Susana Marqués.