El sector de l’hostaleria i la restauració de Benicàssim està complint amb les mesures de seguretat requerides per a evitar la propagació del Covid-19 i això ho demostra l’única denúncia interposada en un local d’hostaleria durant els mesos de juliol i agost per l’incompliment de les normes establides per les autoritats sanitàries

Aquesta dada es va donar a conéixer en la Junta Local de Seguretat celebrada el dijous 10 de setembre a l’Ajuntament de Benicàssim i a la qual van assistir l’alcaldessa, Susana Marqués; la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten; el regidor de Seguretat, Javier Alonso; la Cap de la Unitat de Violència de Gènere de la Subdelegació del Govern a Castelló, Rosa Marco Chordá, i representants de la Policia Local i la Guàrdia Civil.
La trobada va tindre com a principal punt a tractar la renovació de l’acord del conveni de col·laboració entre la Policia Local i la Guàrdia Civil en matèria de violència de gènere. Els comandaments de les forces de seguretat van informar les autoritats dels acords i procediments realitzats i van destacar l’extraordinària col·laboració entre les forces de seguretat que presten el seu servei en el municipi. A través d’aquest conveni es renoven i intensifiquen els mecanismes de cooperació i coordinació per a continuar protegint a les víctimes i com ha explicat Susana Marqués, “és molt important coordinar aquestes actuacions perquè en la prevenció i seguretat de les víctimes està el camí a seguir per a aconseguir erradicar la violència masclista”. En l’actualitat, Benicàssim compta amb un equip especialitzat en la protecció de la violència de gènere compost per un oficial i un agent de la Policia Local i un sergent de la Guàrdia Civil.
D’altra banda, la Junta Local de Seguretat va abordar les accions conjuntes entre la Policia Local i Guàrdia Civil amb motiu del control de la seguretat per a evitar la propagació del Covid-19. L’alcaldessa de Benicàssim va recordar en aquest punt el gabinet específic “que es va crear des del minut un a l’ajuntament per a coordinar l’aplicació de les normes establides davant el decret de l’estat d’alarma, i ara estem en la fase de garantir el compliment de les mesures actuals”.
Arribats a aquest punt, es van analitzar les dades de les denúncies interposades per la Policia Local des de l’inici de l’estat d’alarma i durant la temporada estival. En xifres globals, des d’el mes de març passat són 623 les denúncies interposades fins al moment per la Policia Local de Benicàssim, sent 127 les posades al juliol i 179 a l’agost. En un resum general quant a la temporada estival, un percentatge pròxim al 90% dels infractors són residents a Castelló i província i la major part de les denúncies s’han concentrat en el passeig marítim i platges. Ací es va destacar el compliment de les normes establides per part del sector de l’hostaleria i la restauració ja que durant els mesos de juliol i agost només es va comptabilitzar un sanció imposada en un local d’hostaleria. “És de valorar el gran esforç realitzat pel sector per mantindre la seguretat en els seus negocis i sumar un paràmetre de qualitat en els locals”, ha afegit Susana Marqués.
Després de la valoració d’aquestes dades, la Junta Local de Seguretat va analitzar la mesura del tancament del carrer Sant Tomàs i avinguda Castelló durant les nits dels caps de setmana. Una conversió en zona de vianants que des de l’equip de govern, així com des de la subdelegació del Govern, es va valorar com “molt positiva” perquè, com explica l’alcaldessa, “el tancament d’aquests dos vials ha permés ampliar l’espai per als vianants, afavorint així el compliment de les mesures de distància i de seguretat per a evitar la propagació del Covid-19. I, a més, els locals de la zona tenen la possibilitat d’ampliar les seues terrasses, la qual cosa comporta la reactivació del sector, la recuperació de la confiança del consumidor i el retorn dels clients, i tot això es tradueix en el manteniment dels negocis i llocs de treball”.
El regidor de Seguretat, Javier Alonso, ha comentat per la seua part que “ha sigut un encert la decisió consensuada amb el sector i ben rebuda per la ciutadania, podent amb això mantindre la distància de seguretat requerida”. Amb tot, la conversió en zona de vianants del carrer Sant Tomàs i avinguda Castelló continuarà les nits dels divendres i dissabtes de la segona quinzena del mes de setembre i fins al pont d’octubre.