L’Ajuntament de Benicàssim llança el projecte ‘Reactiva Benicàssim’ amb l’objectiu posat a mitigar l’impacte derivat de la crisi del COVID-19 i minimitzar les seues conseqüències sanitàries, socials i econòmiques en la ciutadania de Benicàssim

La primera fase conjumina més de 40 mesures, compta amb una inversió de 3,5 milions d’euros i, com ha explicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “aquest projecte té com a objectiu prioritari ajudar a les famílies i recuperar el pols del nostre teixit econòmic i la iniciativa empresarial, una vegada s’alce l’estat d’alarma” .
Aquest projecte conté sis línies estratègiques: ‘Benicàssim Et Cuida’, ‘Benicàssim Construeix’, ‘Benicàssim Amb Tots’, ‘Benicàssim Més A Prop’, ‘Benicàssim Dinamitza’ i ‘Benicàssim T’Espera’.
Una estratègia global que inclou ajudes directes en l’àmbit social, amb especial atenció als més vulnerables i a les famílies, així com als autònoms i a les Pimes. En aquest sentit, el sector turístic i el de serveis també comptaran amb ajudes, cobrant especial protagonisme, l’ocupabilitat. Com ha assenyalat l’alcaldessa “la millor ajuda social que podem oferir a les persones és ajudar a mantindre i garantir els llocs de treball”.
Per parts, ‘Benicàssim Et Cuida’ fa referència al treball que s’està realitzant des de l’àrea des de Serveis Socials i dins del paquet de mesures es troben l’increment del Servei d’Atenció Domiciliària, el repartiment de menús diaris a domicili als majors, així com un Pla d’Ocupació Social “sense oblidar el suport a organitzacions socials com Creu Roja, Cáritas i San Vicente de Paúl, que en aquests moments estan realitzant, en col·laboració amb l’ajuntament, una gran labor solidària, prestant ajuda als col·lectius més vulnerables”, ha destacat Susana Marqués.
L’apartat ‘Benicàssim Construeix’ engloba les mesures encaminades a la reactivació econòmica del municipi amb ajudes directes a autònoms, pimes, al sector serveis i turístic “perque són aquests els sectors que mouen el motor econòmic de Benicàssim i, per tant, els qui generen llocs de treball i economia local”.
L’eix del projecte denominat ‘Benicàssim Amb Tots’ conjumina les mesures econòmiques destinades a les famílies i, entre altres, es troben l’adaptació del calendari del contribuent o la devolució de les taxes i preus públics de les activitats municipals suspeses.
‘Benicàssim Més A Prop’ fa referència a tots els recursos per a garantir la seguretat en matèria de salut i per a acostar l’administració a la ciutadania “en uns moments en els quals les necessitats requereixen de respostes ràpides”, ha comentat la primer edil. L’adquisició de mascaretes, el reforç en la neteja i desinfecció i l’atenció ciutadana per videoconferència formen part d’aquest eix del projecte.
En l’apartat ‘Benicàssim Dinamitza’, el projecte contempla un programa d’activitats durant l’estat d’alarma, a través d’Internet, així com les campanyes de promoció del comerç local i de suport als autònoms i pimes “que es posaran en marxa en el municipi per a la reactivació de Benicàssim”.
Destinat al turisme, ‘Benicàssim T’Espera’ compta amb una sèrie de mesures i ajudes específiques per al sector. “Estem treballant per a poder donar l’impuls necessari al nostre turisme i ajudar al teixit empresarial que des de fa sis setmanes va haver de tancar la persiana dels seus negocis i encara no sabem quan podran reprendre la seua activitat”, ha indicat la regidora de Turisme, Cristina Fernández.
Activar campanyes de promoció del turisme de proximitat i nacional i impulsar la marca Benicàssim Saludable, són algunes de les mesures incloses en aquesta última línia d’un projecte que “naix comptant amb propostes aportades pels propis empresaris del sector” ha afegit la regidora de Turisme, Cristina Fernández.
La totalitat del projecte “està obert a noves propostes, a donar cobertura a necessitats i implementar accions, amb la finalitat que Benicàssim recupere el seu dinamisme com més prompte millor”, ha finalitzat l’alcaldessa, Susana Marqués.