L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha informat avui dels bons resultats de les estadístiques en matèria d’ocupació

“L’ajuntament ha desenvolupat una important labor de formació per a la integració laboral a la carta dels llocs de treball més demandats i això ha donat bons resultats, si es jutja per les dades del Servei Estatal d’Ocupació”. La batlessa ha dit açò després de conéixer que en segons les últimes dades d’ocupació, el municipi ha reduït l’atur en un 39% des de 2011 i un 31% des de 2015.

Marqués ha ressaltat que “encara que els ajuntaments no tinguem competències directes en matèria d’ocupació, sí que podem liderar algunes accions polítiques per a fomentar el descens de la desocupació. En el cas de Benicàssim, en les nostres línies estratègiques de promoció de l’ocupabilitat, dos han sigut les accions més rellevants. Per un costat fomentar l’arribada d’inversions a la ciutat; impulsar l’obertura d’establiments, fomentar la indústria turística principalment, de manera que s’incrementaran les possibilitats i els llocs de treball disponibles. D’altra banda, la gestió d’un programa de formació dirigit a cobrir les necessitats de personal que necessiten les empreses. És a dir, atenent els perfils que requereixen les empreses, es forma les persones perquè estiguen preparades i presenten la seua millor aptitud”.

L’alcaldessa ha informat que les dades de desocupació en el municipi actualment ofereixen un total de 828 desempleats, dels quals 339 són homes i 489 dones. “Només en un any, és a dir, si ens retrotraiem a 2018, la diferència ja és important, ja que la variabilitat és del 3%. Però si comparem amb un període superior, és a dir, des que s’apliquen les polítiques d’ocupació de l’equip de govern, les dades són especialment bons. Des de 2011, la desocupació ha caigut en un 39%, llavors, en el mateix mes que ara el número de parats ascendia a 1.357 (721 homes i 656 dones); i des de 2015, fa ara quatre anys, la desocupació ha caigut en un 31%, quan es detectaven 1.098 parats (512 homes i 586 dones)”.

A més, Susana Marqués ha destacat que “es corrobora que la política de promoció econòmica del municipi ha sigut la verdadera artífex d’aquesta millora de l’ocupabilitat, ja que en el sector serveis, on més contractacions es realitzen a Benicàssim, el descens de la desocupació en aquesta activitat, principalment turística, ha sigut del 27%”.