L’Ajuntament de Benicàssim vol tornar a demostrar la seua consciència ambiental aspirant un any més a superar la recollida selectiva de vidre durant el període estival

Com cada any, l’entitat Ecovidrio posa en marxa una campanya amb l’objectiu d’augmentar la recollida selectiva d’envasos de vidre, a través del contenidor. En aquesta ocasió, la campanya es du a terme amb l’eslògan: ‘Pren nota, recicla vidre’ i l’Ajuntament se sumarà als objectius potenciant la consciència de la recollida selectiva.
En l’edició de 2018, com ha assenyalat el regidor de Medi Ambient, Clemente Martín, “aconseguim incrementar l’arreplega de vidre en 31 tones més que l’any anterior, cosa que suposa un augment d’un 12% la recollida selectiva de vidre. I enguany continuem apostant pel reciclatge i sumant establiments d’hostaleria i comerços que ens ajuden a aconseguir els nostres objectius ambientals. La col·laboració de l’hostaleria, que genera quasi el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús, és clau per a incrementar la taxa de reciclatge”.
La campanya de l’estiu 2018 ha començat ja amb la posada en marxa de les accions d’informació als establiments, als quals els visiten agents d’Ecovidrio i els proposen participar en la iniciativa.
La campanya arribarà a 90 establiments hostalers de Benicàssim. Amb l’objectiu de mobilitzar els professionals d’aquest sector, Ecovidrio farà més de 270 visites d’informació i sensibilització durant l’estiu. A més, l’entitat instal·larà nous contenidors, i entregarà més de 40 poals per a facilitar el transport dels residus d’envasos de vidre.
Els establiments adherits a la iniciativa competiran durant l’estiu i podran seguir la seua posició en el rànquing a través de la web www.tomanotareciclavidrio.es. Els locals més compromesos amb el reciclatge d’envasos de vidre i que aconseguiran més puntuació rebran com a premi una classe magistral amb Quique Dacosta, xef reconegut amb tres Estreles Michelin.
Segons les últimes dades relatives a 2017, els ciutadans de Benicàssim van reciclar un total de 468.215 quilograms de vidre, cosa que suposa que cada habitant recicle de mitjana 26,1 kg. Enguany, com ha explicat el regidor de Medi Ambient, “volem continuar conscienciant els ciutadans i superar aquesta xifra. Cal aconseguir un canvi d’hàbits de la ciutadania que ens permeta deixar menys residus i tractar millor els que generem”.
Respecte a la taxa de contenerització, Benicàssim se situa en una mitjana 116 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 155 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats que a més, per a fer més agradable el gest de reciclar, els contenidors de vidre s’han decorat amb motius divertits que conviden a usar aquest sistema d’arreplega sostenible i que a més, donen un toc simpàtic a aquest mobiliari urbà.