La institució provincial transferix 28.614.924,38 euros a 57 municipis i entitats públiques de la província que han sol·licitat el 75% d’avanç de la recaptació d’impostos com l’IAE o l’IBI

La Diputació Provincial de Castelló ha transferit 28.614.924,38 euros a 57 municipis i entitats públiques de la província que han sol·licitat el 75% d’avanç de la recaptació d’impostos com l’IAE o l’IBI. “L’objectiu d’este avanç és atendre les necessitats transitòries de finançament dels ajuntaments, una cosa fonamental per a garantir el seu millor funcionament este primer trimestre de l’any”, ha destacat la vicepresidenta de la Diputació de Castelló i diputada d’Hisenda, María Ángeles Pallarés.

Així doncs, ja s’ha realitzat la transferència als ajuntaments perquè puguen afrontar l’inici de l’any amb majors recursos. “Des de la Diputació de Castelló treballem per a millorar la província i per tant per a millorar la qualitat de vida dels castellonencs”, ha assegurat la vicepresidenta qui ha agraït “la labor de tots els treballadors de la institució provincial que han fet possible la rapidesa en el pagament per a donar tranquil·litat a tots els ajuntaments i que puguen prestar els millors servicis als seus veïns”.

Els avanços de tresoreria són fons que la Diputació transferix als ajuntaments que li deleguen la recaptació dels tributs de manera íntegra o parcial i que sol·liciten un acompte a compte. D’esta manera, tal com ha explicat la diputada d’Hisenda, “s’ha realitzat el primer dels quatre acomptes que es realitzaran en el primer quadrimestre de l’any”. A este pagament, li seguiran altres tres entregues de 4.908.624,02 euros cadascuna en els mesos de febrer, març i abril, fins a completar un total de 14.725.872 euros que se sumaran als 28.614.924,38 euros ja transferits. “16 ajuntaments rebran els diners en tres terminis diferents”, ha comentat María Ángeles Pallarés.

En este sentit, la vicepresidenta ha destacat que, una vegada més, l’equip de govern que presidix Marta Barrachina s’ha mostrat al costat dels alcaldes i alcaldesses de la província. “L’escolta activa amb els nostres alcaldes per a atendre les seues demandes i necessitats, marca el full de ruta de la nostra política, forma part de l’ADN d’esta Diputació”, ha assenyalat.

“La Diputació, com a ajuntament dels ajuntaments sempre tindrà la mà tendida perquè tots els pobles i castellonencs puguen avançar i gaudir de les mateixes oportunitats”, ha ressaltat María Ángeles Pallarés.

Finalment, la vicepresidenta i responsable de l’àrea d’Hisenda, ha assenyalat que “continuarem treballant amb el mateix esforç i la mateixa dedicació com fins ara hem fet per a demostrar que la Diputació és àgil, excel·lent i pròxima”. Sens dubte, és una tranquil·litat per als ajuntaments de la província saber que la institució provincial els avança els diners que necessiten, posant a disposició la major part dels seus propis recursos.