Galí signa l’acta de replanteig per a iniciar els treballs valorats en 377.000 euros

L’empresa castellonenca Ravi Obras, Transportes y Excavaciones iniciarà demà les obres del mirador de Santa Quitèria després de la signatura, hui, de l’acta de replanteig sobre la zona. L’alcaldessa, Merche Galí, s’ha desplaçat fins al paratge al costat dels tècnics per a certificar l’arrancada d’uns treballs que tenen un pressupost de 377.823,31 euros cofinançats per fons FEDER de la Unió Europea i la Diputació Provincial de Castelló.


La reforma i construcció del ‘balcó al Millars’ arranca així en la zona més pròxima a l’escalinata del ermitorio amb l’objectiu que aquest espai estiga totalment reformat de cara a les festes en honor a la patrona. Així, l’empresa ha incidit en què les obres no afectaran la romeria a Santa Quitèria del diumenge 14 de maig en tant que el gruix de la intervenció estarà acabat en aqueixa data.


A partir de demà, si la pluja ho permet, tindrà lloc l’apilament de materials i el trasllat de maquinària pesant fins a la zona, així com el clos del recinte per a evitar accidents. Les obres suposen la construcció d’un gran mirador sobre el riu amb un rocòdrom en la paret frontal i graderies al peu com a espai d’oci i pràctica esportiva. A més, l’actuació acabarà amb les ruïnes de l’antiga piscina per a transformar un entorn eficient a través de les noves instal·lacions d’enllumenat, drenatge, balises amb led i pèrgola fotovoltaica.


D’aquesta manera, la imatge del paratge es transformarà per complet fins a crear un complex esportiu en plena naturalesa que connectarà amb l’embarcador de piragües i el passeig de Santa Quitèria. Així ho han testificat hui l’alcaldessa i el director general de Ravi, Daniel Ramos, durant la signatura de la documentació per a arrancar els treballs front al pont medieval.


També les canalitzacions patiran canvis per a garantir la millora del seu rendiment i evitar fallades. Entre les millores proposades per l’empresa als plecs redactats des de l’Ajuntament d’Almassora figura: incorporar prestacions addicionals com l’execució del canaló de drenatge, la canalització d’enllumenat i col·locació de balises led en la zona situada al costat de les graderies i en el subministrament i col·locació de papereres.


L’obra del ‘balcó al Millars’ va eixir a licitació per 401.512,54 euros i finalment suposarà un estalvi aproximat de 23.000 euros per a les arques públiques. El director de l’obra serà l’arquitecte municipal, Fernando Zaragoza, que supervisarà el correcte desenvolupament dels treballs a càrrec de Ravi, empresa que ja va executar la conversió en zona de vianants de la Vila i que en l’actualitat treballa en l’avinguda Castelló.