El SEM també planteja ampliar les places en els grups de natació per a bebès i menors de tres anys

El ple de l’Ajuntament d’Almassora aprovarà avui una modificació de l’ordenança fiscal que regula els preus dels serveis esportius a fi d’agilitzar la concessió de la places lliures en les activitats trimestrals dirigides i amb monitors. D’aquesta manera, després de l’assignació de les places, els usuaris hauran de formalitzar la matrícula immediatament, de manera que les vacants puguen ser adjudiques a les persones en llista d’espera abans de començar cada trimestre.
Tal com explica l’edil d’Esports, Xavier Trenco, “actualment és possible formalitzar el pagament fins a poc abans d’iniciar l’activitat pel que l’Ajuntament no disposa de marge per a assignar les places lliures i, en ocasions, queden sense cobrir”. L’edil també ha avançat que el Servei Esportiu Municipal (SEM) estudia “obrir més grups de natació per a bebès i xiquets i xiquetes menors de tres anys, ja que aquestes activitats són de les quals més èxit tenen entre la ciutadania”, una mesura que, en qualsevol cas, apicararía “a partir de 2019”.
La modificació de l’ordenança fiscal també inclou una taxa específica per a la natació sincronitzada, una de les últimes incorporacions a l’oferta aquàtica del SEM i que “ha resultat tot una encert”, en paraules del regidor d’Esports. Així mateix, la reserva de pistes de tennis i pàdel que fins ara es feia per períodes de 90 minuts passarà a ser d’una hora, a fi d’adaptar la normativa als temps d’ús reals que demanden els esportistes.
Pel que fa a la regulació de l’ús de les instal·lacions esportives per part de l’entitats o empreses per a esdeveniments que tinguen finalitats lucratives, Esports crea una taxa específica per a cobrir despeses de manteniment, obertura i neteja dels espais municipals. El preu de l’ús de les instal·lacions seguirà sent l’habitual (a partir dos euros per hora) per als clubs que organitzen activitats fora de la competició oficial i que estiguen obertes al públic.
El nou text inclou també una taxa global per a les activitats de natura, que serà de set euros per a adults, quatre per a joves de fins a 30 anys i tres euros per a menors de 18 anys. En aquest cas, la modificació és únicament quant a la denominació (no implica modificació dels preus) ja que sota aquesta nomenclatura el consistori aspira a regular totes les propostes de rutes i eixides senderistes que organitze el departament d’Esports.