El TSJ falla contra l’Ajuntament pel silenci administratiu del PP

L’Ajuntament d’Almassora farà front a una modificació de crèdit de 532.399,3 euros per a acatar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per a l’adob d’uns terrenys amb accés des del carrer Cabanes. El TSJ estima el recurs contenciós administratiu dels propietaris, que van instar l’Ajuntament a iniciar l’expropiació en 2013 i, davant el silenci administratiu del llavors equip de govern del Partit Popular, va ser el jurat Provincial d’Expropiació Forçosa el que va resoldre la quantia que a pagar pel consistori.

Aquest ja va abonar 308.755,78 euros en 2017 per aquest litigi i, de nou, farà front a una altra despesa vinculada a la nova valoració dels terrenys. La sala estima la pretensió dels demandants en anul·lar l’acord anterior del Jurat Provincial d’Expropiació Forçosa i fixar l’import total del preu just en 841.155,08 euros, tal com determina la perit de designació judicial. El més de mig milió d’euros que ara reserva l’Ajuntament correspon a la diferència entre el global fixat pel TSJ i la quantitat ja abonada.

La parcel·la que motiva el litigi té una superfície total de 3.729 metres quadrat, està situada al costat de l’institut Álvaro Falomir i qualificada com a dotacional docent. La propietat va reclamar 3.223.845,36 euros en 2015, després que l’Ajuntament d’Almassora ignorara la seua obligació d’expropiar, segons marca la legislació valenciana. El litigi entre les parts ha motivat nombrosos informes de valoració.

Malgrat que el procés no està tancat i l’Ajuntament d’Almassora ha presentat recurs de cassació davant el Tribunal Suprem, el ple del consistori haurà d’aprovar en breu una modificació de crèdit que reserve els fons per a garantir el compliment de la sentència en cas de no prosperar el recurs municipal.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha confirmat que l’Ajuntament d’Almassora es veurà obligat a concertar un préstec per a fer front a aquesta sentència sense desatendre cap dels projectes previstos per a l’exercici actual. La junta de portaveus celebrada aquest migdia ha conegut la determinació municipal.