Comença el repartiment del llibret amb 110 propostes gratuïtes fins l’11 de juny

La regidora de Festes d’Almassora, Isladis Falcó, ha presentat aquest matí la programació d’actes en honor a Santa Quitèria amb 110 propostes gratuïtes que s’estendran fins a l’11 de juny. El tram central de l’activitat es concentrarà del 19 al 27 de maig, si bé aquest cap de setmana i, una vegada clausurats els festejos, hi haurà també esdeveniments vinculats a la patrona.

L’edil de l’àrea ha destacat els concerts de La Fúmiga (dissabte 20) i Ana Guerra (dissabte 27) i el festival ‘Los pubs de tu vida’ (dissabte 20), així com l’actuació de Los Mustang (dimecres 24) en el Dia de les Persones Majors com els esdeveniments musicals amb més previsió de públic. La setmana gran també inclourà tardeos amb The Lorian, tribut a Queen, Quimbala Flamenco-pop, El Show del Serrucho o l’espectacle final de festes ‘Hollywood musical’.

La coincidència de les eleccions municipals i autonòmiques el dia 28 obliga a avançar aqueix últim acte a la nit del dissabte i a traslladar el castell de focs artificials a la nit del 22, com en l’última cita electoral. La resta de la programació es manté inalterable amb esdeveniments multitudinaris com el Festival de la Paella (diumenge 21), l’ofrena a la patrona aqueixa mateixa vesprada o el repartiment d’arròs de les Calderes en el migdia del dilluns 22 de maig.

L’acte coincidirà amb el lliurament de la Caldera d’Honor a l’empresa Neolith.
Les festes de Santa Quitèria inclouen també el Dia de les Xiquetes i els Xiquets amb activitats en el Recinte Fester en el matí del dimecres 24 per a aprofitar les vacances escolars, així com programació infantil a les vesprades distribuïda en les places d’Espanya, Botànic Calduch, Pere Cornell i Víctimes del Terrorisme.

Les 110 activitats gratuïtes programades alberguen, a més, les exhibicions taurines previstes des del tancament de Torrehandilla en el matí del dissabte 20 fins a la nit de l’últim diumenge. Al cartell se sumen les proves i entrades de vaques i la vesprada vaques de corro el divendres 26, així com les vaques enfundades d’aqueixa nit en la plaça Major.

La programació festiva continuarà al juny, una vegada finalitzada oficialment la setmana gran. Així, en la vesprada del 10 de juny tindrà lloc la missa i processó del Corpus Christi i, un dia després, serà el moment d’acompanyar de tornada a Santa Quitèria fins a la seua ermita en la traicional tornada.