Tormo presenta la programació d’Igualtat, inclosos actes per a la població ucraïnesa

La regidora d’Igualtat, María José Tormo, ha presentat aquest matí tota la programació prevista per l’Ajuntament d’Almassora per a reivindicar el Dia Internacional de la Dona, 8 de març, amb 15 actes repartits durant aquest mes. A més, l’edil ha anunciat les mesures adoptades pel consistori per a solidaritzar-se amb la població ucraïnesa, d’acord amb algunes entitats benèfiques locals.

Els esdeveniments previstos amb motiu del Dia de la Dona inclouen: obres de teatre, monòlegs, tallers, conferències, actes institucionals, exposicions, accions en centres educatius locals i lliurament de premis. La programació, planificada per l’àrea d’Igualtat, abasta des d’aquest dissabte, amb una jornada d’agroecologia i una actuació teatral a la Casa de la Cultura, fins al diumenge 27 de març, amb un concert en el mateix espai municipal.

El consistori ha preparat una àmplia programació durant tot el mes de març amb l’objectiu de visibilitzar el paper de les dones en la societat. Igualtat ha previst esdeveniments dirigits a diversos grups de població amb diferents rangs d’edat per a així implicar i sensibilitzar a tota la ciutadania d’Almassora. L’Ajuntament commemora amb aquests actes la lluita de les dones per a aconseguir la igualtat de drets entre els homes i les dones.

D’aquesta manera, l’acte institucional previst per al 8 de març a partir de les 12 hores a la porta del consistori comptarà amb una batucada a l’inici i al final de l’acte. A més, menors de diversos centres educatius d’Almassora participaran en la cita. Cal recordar que a la vesprada, la Casa de la Cultura acollirà a partir de les 19 hores el lliurament del premi Clara Campoamor a la veïna Encarna Claramonte Domínguez una actuació de música clàssica amenitzarà la cita.

D’altra banda, l’edil d’Igualtat també ha destacat la campanya d’ajuda humanitària per a Ucraïna organitzada per l’equip de govern. A partir de demà i fins al 15 de març, l’Ajuntament habilitarà un espai en la planta baixa des de les 9 fins a les 14 hores per a la recollida de medicaments. A més, la recaptació de l’obra ‘Història d’una mestra’ del pròxim diumenge anirà destinada a la causa.

El consistori també s’ha posat en contacte amb les associacions benèfiques del municipi per a coordinar el dispositiu d’ajuda. De fet, la plataforma d’ONG d’Almassora situarà un expositor informatiu sobre el conflicte. Càritas i Creu Roja recolliran donatius a la Casa de la Cultura abans dels espectacles programats per Igualtat per als dissabtes 5 i 12 d’aquest mes. Aquest espai municipal comptarà amb un depòsit en l’entrada durant tot el mes de març per a recollir diners i destinar-lo a la població ucraïnesa.

Finalment, María José Tormo ha declarat que “esperem que la societat en general s’unisquen a aquesta causa tan important i participen en les màximes activitats possibles organitzades a Almassora per a lluitar per la igualtat”. “A més, hem confeccionat una resposta el més ràpida possible per a gestionar tota la solidaritat del poble d’Almassora i fer arribar a la població ucraïnesa tota la nostra ajuda”, ha afirmat l’edil.