L’Escola d’Igualtat, impulsada per l’Ajuntament de Vila-real en col·laboració amb les associacions locals d’igualtat de manera pionera en 2019, torna després del parèntesi de la covid-19 amb una visió més integrada, transversal i ampliada, amb l’objectiu de mantindre’s al llarg de tot l’any per a afavorir la formació i la visibilització de la dona i el seu paper en la societat com a camí cap a la igualtat efectiva

La regidora de l’àrea, Silvia Gómez, i l’agent d’igualtat Ana Moltó, han presentat aquest matí l’Escola d’Igualtat, que arrancarà la setmana que ve amb un primer programa de conferències, coincidint amb la programació commemorativa del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona.

“L’Ajuntament de Vila-real treballa dia a dia i de manera transversal en la lluita a favor de la igualtat. Tenim clara la necessitat de frenar el masclisme i la violència associada a ell per a aconseguir una societat més justa, amb igualtat d’oportunitats per a totes i tots”, assenyala Gómez, qui, no obstant això, adverteix que “encara queda molta faena per fer”. “No pararem de treballar per a continuar avançant en la lluita contra la violència de gènere i la igualtat”, remarca l’edil. Per a això, l’Escola d’Igualtat replanteja el seu format per a integrar totes aquelles campanyes i activitats que, a través dels diferents departaments municipals i entitats, puguen desenvolupar-se al llarg de l’any per a avançar en el camí per la igualtat i la no discriminació. “Volem una Escola d’Igualtat transversal i integrada, perquè la igualtat ha d’abordar-se des de tots els àmbits, públics i èpoques de l’any”, agrega Gómez.

La primera de les accions d’aquesta nova Escola d’Igualtat arrancarà la setmana que ve, amb un programa de conferències de professionals i expertes d’igualtat, que abordarà qüestions com la coeducació, la dona en la ficció, el moviment LGTBI+, la salut sota la perspectiva de gènere o la participació política. El 9 de març, en el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, s’impartirà la primera conferència Coeducació Ciutadana, a càrrec de Marta Ledesma; el 23 de març, La igualtat s’aprén en família. Educació en igualtat i corresponsabilitat, impartida per María Cervera; el 6 d’abril, Conéixer la història i evolució del moviment LGTBI. Definició de conceptes. Campanyes de sensibilització i conscienciació. Prevenció d’MTS. Violències cap a les persones LGTBI, a càrrec de Marian Navarro; el 4 de maig, Dones i participació política, conferència que serà impartida per María José Montolio; el 25 de maig, per a commemorar el Dia de la Salut de les Dones, Vita Arrufat impartirà la xarrada Determinants de salut amb perspectiva de gènere; el 8 de juny, Relacions d’igualtat. Coeducació social, tasques feministes per a la ciutadania, amb Ali Brancal; i la programació de conferències de l’Escola d’Igualtat es tancarà el 22 de juny amb Cinema i sèries. Eres les sèries que consumeixes?, impartida per Mercé Galán.