Destina 206.000 euros a la redacció d’aquesta passarel·la annexa al pont BIC

La Conselleria d’Obres Públiques ha tret a concurs la redacció del projecte per a connectar Almassora i Vila-real amb carril bici en una passarel·la annexa al pont de la N-340. Les empreses interessades tenen de termini fins el pròxim dia 27 per a presentar les seues ofertes amb un pressupost màxim de 206.049,69 euros.


L’actuació sobre el Millars se situa en les proximitats de la glorieta existent en la intersecció de les avingudes de Grècia i de França de Vila-real i, en el cas del terme municipal d’Almassora, en les proximitats del carrer Sant Jaume en l’enllaç d’accés sud a la localitat des de la N-340a, de manera que l’actuació garantisca tant l’accés a Almassora com la continuïtat del carril de ciclovianants cap a Castelló. En aquest sentit, la Conselleria també valora la possibilitat de remodelar els enllaços existents per a així generar l’espai suficient en el qual emplaçar el nou vial ciclopeatonal.


Tal com figura en el projecte, aquesta nova infraestructura formarà part del Bulevard de la Plana, els criteris de disseny de la qual se centren en fomentar l’ús del transport públic i no motoritzat com a base de la mobilitat sostenible, integrant les modalitats de desplaçament: a peu, amb bicicleta, en transport públic i en transport privat.


Es considera, a priori, que la ubicació més adequada de la nova via seria pel costat aigües avall del pont nou sobre el riu Millars (actual N-340a). Aquesta infraestructura de cadirat, catalogada com a Bé d’Interés Cultural, va ser construït en el segle XVIII i la seua autoria s’atribueix a Bartolomé Ribelles. El pont presenta prop de 200 metres de longitud i va ser resolt mitjançant 13 arcs de mig punt. En els anys 50 va ser eixamplat amb voltes de formigó.


“És un pas definitiu per a tirar avant el bulevard de la Plana i que municipis veïns, com som Vila-real i Almassora, que només estem separats per un riu, puguem desplaçar-nos entre nosaltres de manera segura i sostenible”, ha considerat l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí. La primera edil es va referir així a la necessitat de trencar les barreres històriques en la connexió entre tots dos municipis durant la presentació de la targeta SUMA la setmana passada. “És un avanç històric”, segons Galí.


Així, la redacció de l’estudi que figura ja en la Plataforma de Contractació de l’Estat inclou els honoraris del personal involucrat en el projecte, així com l’estudi geotècnic, topogràfic, hidrològic i hidràulic, l’estudi d’impacte ambiental i de planejament urbanístic.