El cicle musical, que se celebra els dies 18, 19, 25 i 26 de juny, comptarà en aquesta segona edició amb artistes internacionals, com Dorian Wood

Orpesa compta ja els dies per a donar la benvinguda a la temporada estival; una època que és sinònim d’oci, entreteniment i cultura. Mostra d’això és el festival de música Singular, que torna aquest mes de juny al municipi en la seua segona edició per a fer vibrar de nou l’emblemàtica Torre del Rei i oferir al públic una experiència sonora única.

Així, els assistents podran gaudir els dies 18, 19, 25 i 26 de juny d’un total de quatre actuacions que atrauran a artistes internacionals, així com nacionals, amb un element en comú: la seua singularitat. Els concerts de Dorian Wood, Anari, Peter Broderick i Joana Serrat formen el cartell d’aquesta nova edició d’un cicle que fuig dels espais comuns per a oferir una programació suggeridora, valenta i en la qual tradició i modernitat es presenten agafades de la mà.

Així ho ha explicat el regidor de Cultura, Gonçal Tamborero, qui ha destacat “el cartell programat per a aquest 2022, que està format per un elenc d’artistes que destaquen per les característiques singulars dels seus estils musicals”. Així mateix, Tamborero ha volgut ressaltar que, a més de mostrar al públic proposades musicals amb un alt valor afegit, “posem en valor el nostre patrimoni històric en dinamitzar una edificació com és la Torre del Rei”.

La programació

Dissabte, 18 de juny, 22.30 hores – DORIAN WOOD (els Estats Units)

Artista imprevisible, Dorian Wood fa de cada aparició una performance singular i emocional. L’energia i la transgressió dels seus projectes desafien tot ordre establit, tot sistema. La seua pràctica artística, profundament ideològica i compromesa amb les desigualtats i els drets del col·lectiu LGTBIQ+ i de les dones, així com de la representació llatina o el ‘bodi positive’, fan d’ela doble uneix un dels artistes amb major magnetisme de l’escena actual. Amb una habilitat única per a fusionar gèneres i evocar a artistes de la intensitat de Nina Simone, Scott Walker o Chavela Vargas, és una força irresistible tant sobre l’escenari com en les lletres de les seues cançons. Amb una gran càrrega poètica i expressivitat, la seua música serveix per a enfrontar-se a tot prejudici, a tot malament.

Diumenge, 19 de juny, 20.00 hores – ANARI (Euskadi)

Inassequible al desànim, la euskalduna Anari Alberdi porta des de mitjan dècada dels noranta remant com Anari. En aquest temps ha donat forma a un discurs inconfusible, dilatant les fronteres de la cançó d’autor des de la forqueta que va del folk al rock i, de pas, erigint un cancioner mancat de fissures i tan brillant en el musical com en el líric.

Dissabte, 25 de juny, 22.30 hores – PETER BRODERICK (els Estats Units)

Peter *Broderick porta més d’una dècada amb una trajectòria plena de meandres, de zones tranquil·les i de descensos abruptes, sempre buscant el seu propi llenguatge. Discos en solitari, bandes sonores, música per a dansa i documentals, instal·lacions d’art o discos amb banda, Broderick sempre ha buscat el seu lloc en el món a través de la música. Amb el folk com a pedra de toc, la música de Peter Broderick s’obri a territoris pròxims al neoclàssic o el pop i és en directe on el nord-americà desplega tot el seu talent i és capaç d’atrapar-nos amb la seua sola presència en l’escenari.

Diumenge, 26 de juny, 20.00 hores – JOANA SERRAT (Catalunya)

Joana Serrat s’ha convertit en una de les artistes catalanes amb major projecció internacional. La seua música sona càlida, pròxima, universal i captivadora. Amb unes coordenades musicals marcades per l’americana, però també per la tradició folk britànica, Serrat ens submergeix amb delicadesa en un món de paisatges oberts i horitzons esperançadors, amb nostàlgia però sense tristesa. Seguint el seu propi camí i convertint els xicotets detalls en senyal d’identitat, la seua proposta creix pas a pas amb calma i amb la seguretat que en el trajecte es troben les meravelles de la vida.