La classe magistral amb l’esportista completa una jornada dedicada a la pilota valenciana, amb la participació de quatre centres escolars

El pilotari professional Xavier Puchol, conegut com Puchol II, va ser el protagonistas de la jornada dedicada ahir a Almassora a la pilota valenciana. El de Vinalesa va oferir una xarrada sobre la història del seu esport als i les esportistes del Club Pilotari d’Almassora i, a continuació, va desplegar tot el seu saber fer sobre la pista en una classe pràctica que les promeses de la pilota valenciana van gaudir intensament, en una partida que també van presenciar el regidor d’Esports, Xavier Trenco, i els pares i les mares dels xicotets.
Al matí, l’alumnat dels centres Errando Vilar, Germans Ochando i Santa Quitèria d’Almassora i del CEIP Joan G. Ripollés de Castelló, va competir en una trobada que es va desenvolupar en el carrer Sant Vicent del nucli històric del municipi i en la qual també va participar Xavier Puchol. Els quatre col·legis formen part del projecte ‘Pilota a l’Escola’ i imparteixen classes d’aquest esport en les seues instal·lacions.
Més de 160 xiquetes i xiquets es van sumar a l’activitat programada pel Club Pilotari d’Almassora per a “promoure la pràctica de la pilota valenciana com a esport habitual” i “recuperar la funció socializadora que aquesta disciplina sempre ha tingut en els nostres pobles i ciutats”, en paraules del president de l’entitat i responsable de les escoles de pilota, César Beltrán.
Precisament Beltrán va ser l’encarregat de presentar a Puchol II als xicotets esportistes en la sessió vespertina, de lloar “la humilitat d’un gran atleta” i de posar en valor “el seu treball per a promocionar la pilota valenciana i fer que les noves generacions estimen aquest esport”. Per la seua banda, el pilotari va agrair la rebuda del municipi i l’oportunitat que li ofereix el programa Endavant Esports del CF Vila-real per a mantenir viva la flama de la pilota valenciana.
Així doncs, l’escola del Club Pilotari d’Almassora va tancar amb aquesta jornada la seua temporada d’entrenaments. Entre els assoliments dels ultims mesos destaca la victòria en els XXXVI Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, en la qual Juan Carrillo i Diego López es van proclamar campions autonòmics de raspall d’iniciació.