Un depòsit sota el pàrquing i la reordenació sumen 619.000 euros entre FEDER i consistori

L’Ajuntament d’Almassora, la direcció d’obra i l’empresa Ravi han signat aquest matí la recepció de la remodelació de l’avinguda Castelló. L’actuació posa fi a dècades d’inundacions amb una inversió de 619.762 euros cofinançada al 50% per fons FEDER de la Unió Europea i el consistori.


Alcaldessa, interventor i enginyers municipals s’han citat en l’aparcament baix el qual l’empresa ha implantat un depòsit soterrat que recollirà l’escolament superficial i la filtrarà parcialment al subsol. Es tracta d’una solució nova situada sota la zona d’estacionament de vehicles per a atendre les sol·licituds del veïnat, que pateix inundacions en els seus habitatges en cada episodi de pluges.


Aquest sistema de drenatge sostenible va concentrar la major part de mesos de treball en el vial, una actuació que va arrancar l’estiu passat i en la qual l’empresa va tractar de minimitzar les molèsties amb el pas altern de vehicles durant el gruix de la intervenció. Només les labors d’asfaltat, una vegada completada la reforma, van obligar a tancar puntualment la carretera al trànsit en els més de 400 metres d’intervenció.


Els tècnics van aprofitar en el seu projecte l’obertura de la rasa i la incorporació del depòsit subterrani per a renovar la xarxa de residuals i de proveïment per a previndre fugides i oferir millor un millor servei públic. Les noves instal·lacions també són eficients en superfície amb el reg automatitzat, a més d’eliminar totes les barreres arquitectòniques per a garantir el pas de cadires de roda i carros de bebé.


La solució a les inundacions i l’obertura d’una zona d’aparcament en bateria se suma al carril bici integrat i a l’eliminació de l’accés a Almassora des de Castelló per aquest vial per a limitar les molèsties al veïnat i cedir espai al vianant amb l’eixample de la vorera. La carretera connecta amb la reordenació del trànsit en la plaça Santa Isabel i llueix renovada i amb eficiència energètica gràcies a l’enllumenat led també instal·lat amb fons FEDER.


La reestructuració de la circulació ha motivat també els canvis de senyalització viària en horitzontal i vertical des de la connexió amb Santa Isabel i, en l’extrem oposat, fins a la confluència amb el carrer Sant Ferran.