La prova, que enguany ha estrenat modalitat sprint, ha reunit uns 300 atletes que han partit des del port esportiu, una altra de les novetats

El municipi d’Orpesa ha recuperat aquest diumenge una de les carreres més esperades pels corredors. Uns 300 atletes s’han reunit en el port esportiu de la localitat per a participar en una altra edició de la Cursa de Muntanya Serra d’Orpesa i enfrontar-se a les dues modalitats que s’han realitzat enguany, una de les grans novetats d’aquest esdeveniment esportiu. 

I és que aquesta carrera de muntanya ha comptat amb la modalitat Trail, en la qual els participants han recorregut 15,4 quilòmetres, amb un desnivell de +500 metres; i la Sprint Trail (5,7 km), una categoria que naix amb l’objectiu d’atraure a esportistes que s’inicien en aquesta mena de competicions i que ha sigut tot un èxit.

El més ràpid a travessar la línia de meta en la modalitat Trail ha sigut Andrés Pascual Ibáñez, amb un crono d’1.13:39, seguit per Israel González Escrig (1.13:40) i Gerard Morgado Ribes (1.16:26). En dones, la més veloç ha sigut l’atleta local Sandra Lafuente Sanz, amb un temps d’1.27:24. L’esportista del del Club L’Atall ha estat acompanyada en el podi per María Pilar Hernández Isach (1.36:57) i María de la Torre Celades (1.37:20). 

Així mateix, en la categoria Sprint que s’estrena enguany, fins a l’alt del podi ha pujat Mario Werther Asunción Matías, que ha parat el crono en 25:29, seguit per Joel Lázaro Alarcón (27:39) i Francesc Romeu Asunción Matías (28:07). En dones, la primera a travessar la línia de meta ha sigut Candela Benlloch (31:59), seguida per Soukaina el Khayami (32:01) i Ana González Durán (37:54).

L’alcaldessa, Araceli de Moya, així com el regidor d’Esports, Jordi Llopis, han sigut els encarregats d’entregar els trofeus als guanyadors i han aprofitat per a agrair la col·laboració del cos de bombers i de Protecció Civil, “els qui han garantit la seguretat en la carrera”, així com dels voluntaris.

En aquest sentit, Llopis s’ha mostrat “molt satisfet amb la celebració de nostra Cursa de la Serra, que torna al calendari esportiu al cap d’un any d’aturada deguda a la pandèmia”. Es tracta d’una carrera puntuable per al Circuit Autonòmic de Trail Running en la qual “enguany hem optat per reduir al màxim els trams d’asfalt, per la qual cosa el recorregut ha canviat lleugerament”.