La Fundació Caixa Rural Vila-real ha presentat el calendari solidari 2022, que enguany destina els seus beneficis a l’Associació AFA Castelló i la Fundació Salomé Moliner per a ajudar a les persones amb alzhèimer i els seus familiars

L’alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha acompanyat el president de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Enric Portalés, en la presentació del calendari, que ha comptat també amb la participació de la gerent d’AFA Castelló, Silvia Ramos, el president de la Cooperativa Catòlica Agrària, Juan José Ortells, i el dissenyador gràfic Tony Tirado.

“Caixa Rural Vila-real i la Cooperativa Catòlica Agrària han fet molt per la nostra població durant els seus més de 100 anys d’existència i segueixen alineats amb els objectius i necessitats de la nostra ciutat. Per això, hem de continuar col·laborant i treballant conjuntament”, assenyala l’alcalde, José Benlloch, que ha destacat també la col·laboració del consistori amb AFA Castelló a través de convenis, que es veuran reforçats per a poder culminar el projecte de la residència. “Som conscients de la problemàtica existent en el centre de dia per falta de places i estem treballant per a col·laborar amb un conveni, per a fer front a les obres de la residència, tan necessària en aquests moments”, agrega.

Portalés ha destacat també la importància del calendari per a donar visibilitat a una malaltia que cada vegada afecta més persones. “És més que un calendari, és una tradició per als ciutadans de Vila-real. Cada any el centrem en una temàtica diferent. En aquesta ocasió podrem veure fotografies professionals de llocs i espais representatius de Vila-real, així com també efemèrides importants per a la ciutat”, explica.

Per a l’elaboració del calendari, la Fundació ha comptat amb la col·laboració de Tony Tirado, que ha recopilat fotografies de membres de l’Agrupació Fotogràfica Sarthou Carreres. També ha comptat amb imatges d’arxiu de l’Ajuntament de Vila-real i de la Fundació Caixa Rural.