Es tracta de l’anunci previ per a iniciar el procés que conclourà amb l’obra per 10,6 milions

L’Ajuntament d’Almassora ha publicat en la plataforma de contractació de l’Estat l’anunci previ per a la contractació de la redacció del projecte i la direcció d’obra de l’IES Álvaro Falomir. Aquest procés està valorat en 586.953,63 euros més IVA, que suposarà una inversió de 710.213,89 euros amb càrrec al pla Edificant. Es tracta del pas administratiu que avança la construcció d’una obra prevista per 10.618.223,26 euros.

La documentació està remesa també al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) per a avançar la redacció d’un projecte que permetrà adequar i ampliar les instal·lacions dels anys 60 després de la recent delegació de les competències de la Generalitat a l’Ajuntament. Així, seguint les directrius d’Edificant, l’Ajuntament executarà les obres d’acord amb el projecte tècnic basat en el programa de necessitats proporcionat per la Conselleria d’Educació i comunicarà qualsevol modificació del projecte.

El nou recinte educatiu disposarà de 24 aules d’ESO, huit unitats de Batxillerat, dos per a cicles formatius, 10 aules per a desdoblament i reforç pedagògic, un altre espai per a educació especial, dues aules de música i tres d’informàtica, tallers d’educació plàstica, tecnologia, laboratori de ciències experimentals i de física i química, així com gimnàs, vestuaris, cafeteria i una biblioteca de 144 metres quadrats.

Cal recordar que l’edifici, pertanyent al moviment modern d’estil racionalista, està inclòs en el catàleg de béns immobles protegits aprovat pel Consell en 2007. Així, la Unitat de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana ha autoritzat el seu enderrocament després de realitzar els tastos pertinents però insta a replicar el bloc per un nou que respecte els volums i materials existents.

Per tant, i per a reduir al màxim les molèsties a la comunitat educativa, en primer lloc està prevista la construcció de les edificacions projectades en la parcel·la de 4.791 metres quadrats que abans ocupava el col·legi Errando Vilar -ja desaparegut- i que se sumarà a la superfície actual de 9.906 euros. En finalitzar, la totalitat de l’alumnat es traslladarà a aquest recinte, complementat amb aules prefabricades mentre duren les obres de la segona fase en la parcel·la inicial. D’aquesta manera, els operaris duran a terme les obres sense haver de traslladar a tot l’alumnat a aules prefabricades en altres recintes.

Una vegada conclosa la construcció, el consistori entregarà el projecte, així com la propietat del solar i l’edificació, a la Conselleria d’Educació. Va ser el ple de l’Ajuntament d’Almassora l’òrgan que va acceptar la delegació de competències de les obres el passat 20 de novembre i va estrenar així unanimitat en la votació de projectes inclosos en el pla Edificant atés que, mantenint-se en l’oposició, el Partit Popular es va abstindre en els casos dels col·legis Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria i en aquest cas va votar a favor.

La regidora d’Educació, Raquel Barberà, ha valorat com a “definitiva” la publicació de l’anunci per adjudicar la redacció i direcció de l’obra. “La reserva de fons i l’avanç en el procés tècnic garanteixen que la reforma de l’institut ja no té volta arrere”, ha considerat.