El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat de manera definitiva el pressupost i la plantilla de 2023 després de la resolució de les al·legacions presentades a tots dos documents

En el cas del pressupost municipal, tal com ha explicat el portaveu de l’equip de govern, Javier Serralvo, s’han resolt les al·legacions presentades pels sindicats en relació a les gratificacions als funcionaris, així com una sentència urbanística de la prolongació de l’avinguda de França. Respecte a la petició dels sindicats d’incrementar la quantia de les partides previstes per a gratificacions, el portaveu ha explicat que s’ha desestimat ja que existeix un informe de la Regidoria d’Hisenda en el qual s’explica que a mesura que es generen estalvis durant l’any s’aniran consignant les quantitats necessàries per a fer front a aquestes gratificacions.

L’al·legació per la sentència urbanística de l’avinguda França també s’ha rebutjat. En aquest cas, els advocats de l’Ajuntament recorreran al Tribunal Constitucional la sentència, en la qual els propietaris reclamen el pagament de 600.000 euros per l’ocupació de terrenys de 2009. A més, els advocats municipals han sol·licitat una mesura cautelar de suspensió mentre no es resol el recurs. L’aprovació definitiva del pressupost ha tirat avant amb el vot a favor de l’equip de govern de PSPV i Unides Podem, i el vot en contra de PP, Ciutadans, Compromís i Vox. Respecte a la plantilla, el regidor de Recursos Humans, Álvaro Escorihuela, ha explicat que, arran de la presentació d’al·legacions per part dels sindicats, es va celebrar una taula general de negociació, presidida per l’alcalde, José Benlloch, en la qual es va acordar eliminar les actuals diferències retributives en els complements de destí entre els empleats del mateix grup o subgrup. L’aprovació definitiva de la plantilla pressupostària ha comptat amb el vot favorable del govern de PSPV i Unides Podem, l’abstenció de PP, Ciutadans i Compromís, i el vot en contra de Vox.