L’esdeveniment, sota la direcció del mag Yunke, compta amb una quinzena d’experts reconeguts a nivell mundial, com Héctor Sansegundo, Jandro, Lebart o el francés Arno, que de manera excepcional passaran per Vila-real del 21 al 24 de març

Una quinzena de mags de prestigi internacional es donaran cita del 21 al 24 de març a Vila-real per a participar en la XII edició de Màgia x ací, que incorpora a la seua completa programació una nova gala per a un únic artista, entre altres continguts, com un espectacle de micromàgia, amb l’objectiu de continuar dotant de major contingut al festival, totalment consolidat a la ciutat i els voltants.
El mag Yunke, director del festival, i el regidor de Cultura, Eduardo Pérez, han presentat la programació que durant quatre dies portarà la millor màgia del moment a Vila-real. “Com cada any, aquest és el primer dels molts esdeveniments que s’integren al calendari de la Regidoria de Cultura al llarg de l’any, dins de la marca de Ciutat de Festivals”, indica l’edil, qui destaca l’alta participació registrada cada any.
Tal com assenyala Yunke, el festival oferirà, un any més, gran quantitat d’activitats al carrer, màgia solidària, així com les gales internacional i familiar, que comptaran amb els millors mestres dels trucs i la fantasia. No obstant això, enguany s’incorpora la Gala Unipersonal, que serveix per a continuar dotant de contingut als quatre dies d’il·lusionisme non-stop. Com sempre, l’esdeveniment Màgia solidària donarà el tret d’eixida al festival, amb les actuacions de Patricia Ferrero, Andy i Miraver a les residències de la tercera edat de la ciutat. El divendres 22 la màgia continua amb Màgia al carrer, amb els mags Héctor Sansegundo, Lebart i el Mag Rafa, que faran gaudir al públic d’un món màgic en el qual res és el que sembla. Com a novetat, Yunke destaca que aquest espectacle comptarà per primera vegada amb una xicoteta caravana en la qual es farà màgia a petita escala. “Seran trucs de xicotet format que a simple vista no s’aprecien i la gent podrà anar entrant en grups per a veure’ls”, assenyala el responsable del festival.
Les actuacions tindran lloc a la plaça Major de 17.30 a 18.30 i de 19.00 a 20.00 hores. El mateix dia s’incorpora la Gala Unipersonal, en la qual Jandro serà el protagonista, amb el seu espectacle Descabellado, en el qual farà trucs coneguts i també nous. Un esdeveniment que fa dos anys va protagonitzar el mag Juan Tamariz i que “portem sempre que podem, ja que és difícil trobar mags a nivell nacional que tinguen un espectacle amb el qual puguen protagonitzar una gala ells a soles”, indica. Serà a les 22.30 hores a l’Auditori Municipal i l’entrada tindrà un cost de 10 euros.
L’esdeveniment Màgia al carrer, amb la micromàgia com a protagonista, continua el dissabte 23, amb els mateixos mags del dia anterior, en aquesta ocasió, amb una actuació d’11.00 a 13.00 hores al mercat i a la vesprada, en el mateix horari que el divendres a la plaça Major. A la nit serà el torn de l’esperada Gala Internacional, que se celebrarà a l’Auditori a les 22.30 hores, amb les actuacions de Yunke, Raúl Alegría, Fernando Arribas, Dani Polo i el francés Arno, únic en el món en utilitzar ocells en els seus trucs. El preu de l’entrada serà de 10 euros. Diumenge, per a tancar el festival, se celebrarà la tradicional Gala Familiar, a les 12.00 hores, a l’Auditori, que comptarà amb els mags Samuel Arribas i Manolo Costa & Mindaguillo. L’entrada costa cinc euros.