El regidor de Medi Ambient, Clemente Martín, ha anunciat la posada en marxa d’una campanya de sensibilització encaminada a formar els ciutadans perquè es consciencien de la necessitat de reciclar els envasos de cartó i plàstic

“El repte del reciclatge” és una iniciativa d’Ecoembes amb la col·laboració de la Conselleria i el Consorci 2 de Castelló, a més de dotze municipis de la província. L’objectiu és que durant l’estiu, en concret al juliol i a l’agost, Benicàssim siga la ciutat que més incremente el volum de material reciclat i s’alce així amb el premi solidari al repte, que no és un altre que aconseguir una donació de 6000 euros per a la junta local de l’Associació contra el Càncer.

Clemente Martín ha assenyalat que “a Benicàssim portem molts anys compromesos amb el medi ambient i la sostenibilitat i volem seguir demostrant-ho. Cada any superem les expectatives que ens marquem en les campanya d’Ecovidre, i ara també enguany ho farem amb la resta de materials de reciclatge”.

Els dies 6, 13, 20 i 27 de juny, Benicàssim rebrà una visita molt especial: el Comando del Reciclatge. Es tracta d’una acció de conscienciació i informació ciutadana per a oferir una nova vida als envasos que es depositen en els contenidors groc (llandes, brics i envasos de plàstic) i blau (envasos de cartó i paper).

Amb aquesta campanya, a Benicàssim es faran accions informatives i d’entreteniment dirigides a ciutadans de totes les edats: jocs i activitats educatives. Els comandos informatius recorreran els principals carrers de la localitat i llocs de concentració de veïns, organitzant gimcanes, jocs per a xiquets i majors, rutes amb cercles de colors, etc. amb l’objectiu de desmitificar les faules entorn del reciclatge i sensibilitzar la població de la importància per a l’atenció del medi ambient i del planeta.

Els quatre dies prevists per a la visita, un envelat identificador de la campanya, el Repte del Reciclatge, s’instal·larà a les 9 del matí cada dia al mercat, una zona concorreguda on es duran a terme diferents activitats per a interactuar amb la població amb l’objectiu de resoldre dubtes sobre com reciclar correctament els envasos.

Així mateix, un equip d’educadors ambientals farà un itinerari pels carrers amb més afluència de població en l’entorn del nucli urbà, orientats en tot moment per un controlador mediambiental de l’Ajuntament de Benicàssim.

Els dos primers dies d’expedició, el 6 i el 13 de juny, l’itinerari es farà pels carrers principals del nucli urbà. El dia 20 de juny, part de l’equip del Comando del Reciclatge farà un recorregut des del mercat fins a la plaça de la Torre i per tota la part nord del passeig marítim, fins a l’Hotel Voramar. Finalment, el dijous 27, l’equip d’educadors ambientals itinerants es desplaçarà des del Complex Eurosol fins al camí de la Ratlla, pel sud del passeig marítim.

Martín ha animat els veïns a implicar-se amb el repte i demostrar que Benicàssim és la ciutat més conscienciada ambientalment i que a més, té un esperit solidari destacable per a aconseguir que siga l’agrupació local de l’AECC qui aconseguisca el donatiu a l’entitat que lluita contra el càncer.