L’Equip d’Educació Ambiental està repartint cubs marrons de grans dimensions i amb rodes per facilitar el transport als contenidors situats al carrer
Garcia: “La tasca de divulgació de les educadores ambientals és essencial per passar de l’economia d’usar i tirar a una economia circular”


El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, ha acompanyat a l’Equip d’Educació Ambiental (EEA) en el repartiment de cubs marrons al restaurant Candela a Castelló. Una visita emmarcada en la campanya de sensibilització dirigida als grans productors, com els establiments hotelers i de restauració, o els menjadors escolars; amb l’objectiu de garantir una millor separació i ús del contenidor marró.

Garcia indica: que “per tal d’augmentar la recollida de la matèria orgànica entre els grans productors de la ciutat és necessari afavorir la separació d’aquesta fracció”, per aquest motiu, “els entreguem cubs de grans dimensions i amb rodes per facilitar el transport als contenidors situats al carrer”.

Amb la finalitat d’adaptar els 640 cubs que es reparteixen a les necessitats de cada establiment, es subministren amb dues capacitats: de 60 i de 120 litres. Tots ells amb els pedals necessaris per a l’obertura dels contenidors accionant amb el peu.

A més de la tasca de repartiment, els i les educadores ambientals informen cada establiment de la campanya, pregunten sobre quins residus generen, aclareixen els dubtes dels treballadors i treballadores, i els faciliten una guia per a recordar com fer correctament la separació. El regidor de l’àrea destaca que “la tasca de divulgació de les educadores ambientals és essencial per passar de l’economia d’usar i tirar a una economia circular, per a reutilitzar, reciclar i recuperar els residus que generem”.