El regidor Rafa Simó explica que s’intensificaran els aigualejos i fregats en les zones de major concentració d’esdeveniments festius

Un equip de 112 operaris vetlarà per garantir la millor resposta en matèria de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans durant les festes de la Magdalena. Aquest dispositiu especial es completarà amb 59 vehicles per a intensificar l’aigualeig i les tasques de barri i el reforç de contenidors, amb 143 unitats addicionals, inclosos contenidors de reciclatge. Aquest és el dispositiu dissenyat per l’àrea de Serveis Públiques, dirigida pel regidor Rafa Simó, en col·laboració amb l’UTE FCC-Fobesa responsable del servei de neteja i recollida de residus.

“Les festes fundacionals suposen un repte per al servei municipal de neteja, que desplega un equip especial per a donar resposta a fondes, fires i mercats però també a peu de carrer per les desenes d’actes oficials que se celebren en via pública”, segons ha explicat el regidor. L’operatiu inclou serveis adaptats a esdeveniments com el Pregó, el Pregó Infantil o el Cós Multicolor i zones com l’Ermitori per la Romeria dels Canyes.

El servei operarà en tres torns, de demà, vesprada i nit, adaptant les tasques al període del dia en què es realitzen. Així, a partir de les 7.00 hores s’activen els treballs de neteja i recollida en zones d’oci, escombratges manuals i mecanitzats, fregat de paviments, neteja de taques i aigualeig a pressió o neteja d’embornals.

A partir de les 14.00 hores arranca el torn de vesprada, que reforça l’escombratge mecànic i motoritzat, l’escombratge en places i manté l’aigualeig a pressió per a l’eliminació de taques. Ja a la nit, variant l’hora d’inici en funció de la tasca, es procedeix a l’escombratge i aigualeig manual i mecànic, la neteja i recollida en zones exteriors de fondes, carpes, fires, entre altres llocs, i a la recollida de contenidors de residus sòlids urbans.

Aquest desplegament permet mantindre activat el servei de neteja viària i de recollida de residus 21 hores al dia perquè els carrers es convertisquen en el millor escenari per a gaudir de la Magdalena i reforçar la neteja en els punts de concentració massiva de públic com són fondes, fires i mercats així com zones de revetles.

Quant als contenidors, durant les festes fundacionals de la Magdalena s’ha previst instal·lar 143 unitats addicionals per a absorbir l’augment de residus en via pública i facilitar la recollida, inclosos els de reciclatge.

La importància del civisme
Un any més, el regidor Rafa Simó ha apel·lat “al civisme ciutadà per a millorar els resultats i demostrar que es pot viure les festes amb intensitat, com es mereix la Magdalena, sense renunciar a unes normes mínimes de convivència. Que tinguem una ciutat més neta, també en Magdalena, és possible amb la col·laboració de tots i totes”.

Simó ha volgut agrair per endavant el treball dels 112 operaris que durant les celebracions fundacionals treballaran perquè la majoria puga gaudir de les festes plenament. “L’Ajuntament de Castelló ha dissenyat un dispositiu especial, que enguany incorpora quatre vehicles més i dos operaris més, per a donar una resposta eficaç als reptes que, en matèria de neteja viària i recollida de residus, representen les festes de la Magdalena”, ha defensat el regidor de Serveis Púbics, Rafa Simó.